Hirdetés

Kellemetlen hiba sújtja az RTX 4090 tulajdonosokat a Need for Speed Unboundban



|

Továbbra sem zökkenőmentes az új Nvidia-csúcskártya karrierje.

Hirdetés

Az Nvidia még október 12-én dobta piacra az Ada Lovelace architektúrát használó legújabb csúcs-videokártyáját, a GeForce RTX 4090-et, amit még annak ellenére is két hét alatt elkapkodtak a vásárlók, hogy 1600 dollárt kell kicsengetni érte, s a leolvadó tápcsatlakozókkal kapcsolatos botrány is rontotta a hírnevét.

Most pedig egy újabb baki tör borsot a felhasználók orra alá: az RTX 4090-tulajdonosoknál bugosan fut a nemrég megjelent Need for Speed Unbound, amely az egyik első játék, ami kihasználja a GPU-val debütált DLSS 3 skálázási technológiát.

Hirdetés

A csúcsvasra befizető vásárlók villogó képernyővel szembesülnek a versenyzős játékban, a hibát pedig a kiadó Electronic Arts hivatalos közleménye alapján csak egy alaplapi BIOS-frissítéssel lehet orvosolni, amihez a hardverünk gyártójának támogatási weboldalát kell felkeresnünk. A szöveg RTX 40-es szériával szerelt PC-ket említ, így valószínű, hogy a bug a néhány hete elrajtolt RTX 4080-at is érinti, mivel jelenleg csupán ebből a két kártyából áll az új generáció.

Az esetet még kínosabbá teszi, hogy az EA eredeti közleménye még az NVIDIA GPU UEFI Firmware Update tool letöltését és a videokártya frissítését tanácsolta, ám ez nem működött. A játék ismert hibáit listázó felületen csak később jelent meg a helyesbítés, így már az alaplapos módszer szerepel az útmutatóban.

Jelen állás szerint azoknál már nem lehet gond, akik átverekszik magukat a BIOS-frissítésen, cikkünk írásakor ugyanakkor az EA egy másik kellemetlen hibára is figyelmeztet. A bejegyzés szerint egyes játékosoknál gond van a PlayStation 5 DualSense kontrollerével, amit hivatalos fix híján egyelőre csak a harmadik féltől származó DS4Windows szoftverrel lehet orvosolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.