Hirdetés

Képeken a megjelenés előtt álló Geforce RTX 4080 Founders Edition



|

A fotók mellett már benchmark-pontszámok is árulkodnak az Nvidia hamarosan érkező videokártyájáról.

Hirdetés

Az Nvidia még szeptemberben leplezte le az Ada Lovelace-architektúrára épülő GeForce 40-es videokártyák első képviselőit, melyek közül a legizmosabb példány, az RTX 4090 október 12-én boltokba is került, ám a rajtot némiképp beárnyékolta a 450W-os szörnyeteg leolvadó tápcsatlakozói miatt kirobbant botrány.

Nem szépíti a képet, hogy a szeptemberi show másik két attrakciója, az RTX 4080 16 GB és az RTX 4080 12 GB közül az utóbbit végül teljesen elkaszálták, mivel akkora felháborodás kerekedett a csalódást keltő teljesítményéből, így most a november 16-án érkező 16 GB-os variánsban van a zöldek minden reménye.

Hirdetés

Ennek gyári kiadásáról, a Founders Editionről osztott meg nemrég néhány fotót az ismert szivárogtató KittyYYuko, így most a jellegzetes burkolat nélkül vehetjük szemügyre az RTX-tápláléklánc második legerősebb hardverét.

A Twitteren nyilvánosságra hozott képeket kommentálva KittyYYuko azt is közölte, hogy a kártya 14100 pontot ért el a 3Dmark Time Spy Extreme benchmarkján. Összehasonlításként: az előző generáció csúcsragadozója, az RTX 3090 Ti ugyanezen a teszten 13041 pontot hoz, míg az aktuális bajnok RTX 4090 19136-ot.

Ezzel párhuzamosan viszont egy másik szivárogtató, Zed Wang is megosztott egy Time Spy Extreme benchmarkot, ami viszont arról árulkodik, hogy az RTX 4080 csak 11 131 pontot ért el a teszten. Így aztán cikkünk írásakor nem igazán látszik, hogy miként alakulnak majd a pontos erőviszonyok az Nvidia három csúcskártyája között, de a napokon belül érkező éles tesztekkel úgyis tisztázódni fog a kép.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.