Hirdetés

Képeken az Intel Alder Lake processzorok



|

Hamarosan élesben is kipróbálhatjuk az új chipeket, amikről már szinten minden kiszivárgott a nagy bejelentés előtt.

Hirdetés

Október végén egy nagy sajtóeseményen leplezi le hivatalosan az Intel a 12. generációs, Alder Lake névre keresztelt processzorait. Már csak az a kérdés, marad-e bármi izgalmas, amit lesz értelme elmondani, vagy addigra minden kiszivárog az új chipek specifikációját illetően.

Kínai szivárogtatóknak köszönhetően már fotókon is megnézhetjük a boltokba kerülő chipeket. Első ránézésre persze nincs hatalmas különbség, leszámítva, hogy ezek hosszúkásabb kialakítást kaptak, ezért van szükség az új, LGA1700-as szabványra. Ennek köszönhetően kicsit több hellyel gazdálkodhattak a mérnökök.

Hirdetés

A VideoCardz értesülései szerint az i9-12900K és az I7-12700K Boost órajele is eléri majd az 5 GHz-et. Mivel az i7 ugyanannyi P-magot (ezek ugye a teljesítményre kihegyezett magok) kapott, mint az i9, a legtöbb felhasználónak ez lesz az ideális választás. Már csak az a kérdés, hogy az extra E-magok jelenléte (ezeknél a hatékonyság a prioritás) hozzátesz-e annyit az i9-hez, hogy megérje a felárat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.