Hirdetés

Képeken az új AMD Radeon népkártya



|

Már nincs messze az AMD Radeon RX 7600 debütálása.

Hirdetés

A mindig egyszerre mozduló Nvidia és AMD még az ősz során adták ki a rajtparancsot a videokártyás generációváltásra, a valódi izgalmakat viszont csak az idei év hozza el, hiszen az előttünk álló hónapokban fognak bemutatkozni a GeForce RTX 40-es és a Radeon RX 7000-es széria azon képviselői, amelyeket már egy bérből-fizetésből élő vásárló is megengedhet magának.

Az utóbbi hetekben az RTX 4060-tól és az RTX 4060 Ti-tól volt hangos a pletykapiac, most pedig az AMD rivális ajánlata, az RX 7600 is megvillantotta magát néhány fotón.

Hirdetés

Az RDNA 3-as architektúrára épülő középkategóriás hardvert a VideCardz.com jóvoltjából vehetjük szemügyre, akik négy képet közöltek róla. A felvételek konkrétan a Sapphire műhelyéből érkező, PULSE-szériás RX 7600-at ábrázolják, amely 8 GB memóriát kapott, dupla hűtőventilátorral és dupla foglalatos kialakítással.

Érdemes megjegyezni, hogy a PULSE a hongkongi gyártó olcsóbb modellcsaládja, amely a NITRO alatt helyezkedik el a kínálatban. A képek egyike egy ázsiai boltban készült, ami arra utal, hogy már megkezdték a kártya kiszállítását a kereskedelmi partnereknek. Ha valóban így van, akkor igazak lehetnek a május 25-i megjelenésre számító előzetes szivárgások.

A csomagoláson olvasható specifikáció megerősíti a korábbi pletykákat, melyek szerint a friss vas a Navi 33 GPU-n alapul, 32 számítási egységgel (2048 streaming processzorral). Ezen felül az eddigi híresztelések alapján arra számíthatunk, hogy az RX 7600 boost órajele 2,6 GHz környékén alakul majd, a memóriabusz pedig 128-bites lesz, 32 MB Infinity Cache gyorsítótárral és Gen4 x8 PCIe Interface-szel.

Az árra vonatkozóan korábban egy 249 dollárról szóló jelentés látott napvilágot, de a VideoCardz úgy saccol, hogy az RDNA 3-as família eddigi legolcsóbb tagja nem lesz drágább 300 dollárnál. Az adók nélkül 85-100 ezer gyengécske magyar forintra lefordítható összeg nem tűnik vészesnek, de sok múlik majd azon, hogy milyen teljesítményt kapunk érte.

A játékosok nagy része számára persze valószínűleg az izmosabb Radeon RX 7600 XT variáns lesz a csábítóbb célpont, ami szintén ebben a hónapban debütálhat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.