Hirdetés

Késik, de heteken belül jöhet az Nvidia új olcsó videokártyája



|

Kiszivároghatott a GeForce GTX 1630 megjelenési dátuma.

Hirdetés

Néhány hete röppent fel a több forrás által is megerősített pletyka, mely szerint az Nvidia megelégelte lemaradását a budget videókártyák szegmensében, ezért egy új, korszerűbb ajánlattal válthatja az zöld paletta legalját képviselő GeForce GTX 1050 Ti-t.

A hírt megszellőztető VideoCardz nem sokkal később már május 31-i rajtról írt, nemrég azonban a lap frissítette előrejelzését, és új dátumot jósol a GeForce GTX 1630 néven érkező hardver piaci rajtjának.

Hirdetés

Az új értesülést egy embargós listázásra alapozza a VideoCardz, amely az alábbi kép alapján június 16-án, közép-európai idő szerint délután 3 órára teszi az új kártya értékesítésének kezdetét. Érdekesség, hogy a táblázat nem listáz sajtóembargót, amiből arra következtethetünk, hogy ezúttal nem kapnak tesztpéldányokat a média képviselői.

Ha a VideoCardz értesülései pontosak, a GTX 1630 lelke a Turing TU117-150-es GPU lesz majd, 512 CUDA maggal, 1800 MHz-es boost órajellel, 4GB GDDR6 memóriával és 12 Gbps memória órajellel. Ez ugyan jelentős előrelépés a GTX 1050 Ti-hoz képest, a mai mezőnyben viszont már nem mondható izmosnak, ami persze nem is meglepő, hiszen egy abszolút belépő szintű vasról beszélünk.

Hogy aztán a valóságban is így alakul-e a specifikáció, azt csak a hivatalos bemutató után tudhatjuk, addig pedig még a GTX 1630 érkezését sem szabad biztosra vennünk, hiszen csak pletykáink vannak ezt illetően. A GeForce 1050 Ti egyébként jelenleg jellemzően 75 és 85 ezer forint körül mozog a hazai boltokban, így az utódra is ebben az ársávban, vagy valamivel drágábban érdemes számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.