Hirdetés

Később jön, de nagyon sokat ígér az AMD Super Resolution technológiája



|

Csak a Radeon RX 6000 szériás grafikus vezérlők megjelenése után érkezik a Super Resolution, az AMD válasza az NVIDIA DLSS technológiájára.

Hirdetés

Rövidesen itt vannak az AMD Big Navi-alapú grafikus vezérlői, azonban az AMD NVIDIA DLSS technológiájára adott válaszára még várnunk kell. Az ugyanis csak a Radeon RX 6800 XT megjelenése után fut majd be.

A PCGamer szerint a jelenleg kiszivárgott mérések a Turing-alapú kártyák elé, de az Ampere-alapú sorozat mögé helyezik el a Big Navit ray tracing terén. Azonban kulcsfontosságú lehet a jövőre nézve az AMD Super Resolution technológiája

Hirdetés

A szakértők szerint az, hogy a Radeon RX 6000-es kártyák Super Resolution nélkül is túlteljesítik a Turing-alapú megoldásokat, bizakodásra ad okot. Az NVIDIA teljesítményelőnyének egyik kulcsa ugyanis a DLSS technológia, ami mesterséges intelligenciával skálázza fel az alacsony felbontású vizuális elemeket magas felbontásúra, valós időben. 

Mindez felgyorsítja a grafikus renderelést, mert alacsony felbontás mellett zajlik a folyamat, majd felskálázzák azt a natív felbontásra. Az AMD a maga megoldásáról többször is beszélt már, a technológia nyílt forráskódú és keresztplatformos lesz, mindez segíti a további fejlesztését, és elvileg a PS5, valamint Xbox Series X konzolokra is megérkezhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.