Hirdetés

Két funkció is jelentősen jobbá teszi hamarosan az AMD videokártyával játszók élményét



|

Bemutatkozott a Hypr-RX, és megtudtuk azt is, mikor érkezik az AMD FSR3 - szerencsére épp időben.

Hirdetés

Kemény két hónap vár a játékosokra, szeptemberben és októberben is ömlenek majd az izgalmasabbnál izgalmasabb játékok, amiket persze csak akkor élvezhetünk igazán, ha elég erős hardverrel vágunk neki a kalandoknak. Az AMD a héten több fontos bejelentést is tett, amik könnyen izgalomba hozhatják a piros oldalt választó játékosokat: jön például az AMD Radeon RX 7800 XT és AMD Radeon RX 7700 XT.

Szintén friss, hogy bemutatkozott a Hypr-RX, amely igazából csak önmagában új, egyébként a Radeon Super Resolution, a Radeon Boost és a Radeon Anti-Lag technológiákat fogja össze, valamint aktiválja egy csapásra. A Radeon Super Resolution egy felskálázási technológia, a Radeon Boost a felbontást csökkenti minimálisan, hogy a képfrissítési sebesség ne lassuljon az akciódús jeleneteknél, a Radeon AntiLag pedig a kattintás és a parancsvégrehajtás között eltelt időt minimalizálja. Ezt szeptember 6-ától aktiválhatjuk, épp a Starfield megjelenésének napjától.

Hirdetés

Úgyszintén szeptemberben érkezik az AMD FSR 3, az Nvidia DLSS 3 párja, ami a támogatott játékok teljesítményét jelentősen növelni tudja. Ellentétben a DLSS-sel, ez nem gépi tanulással működik, nem kell hozzá erre képes hardver, így videokártyák szélesebb körét támogathatja: az RX 5000-es sorozattól feljebb mindennel megy, de az AMD RX 6000-es vagy RX 7000-es kártyát javasol.

Első körben két játékkal lesz használható: a vegyes megítélésű Forspokennel, ami 4K-ban FSR 3 nélkül, Ultra-High ray tracingnél 36 fps-sel, FSR 3 aktiválása esetén 122 fps-sel tud futni egy kellően erős videokártyával, valamint a napokban megjelent Immortals of Aveummal, de a későbbiekben az Avatar: Frontiers of Pandora, a Cyberpunk 2077, a Space Marine 2, a Frostpunk 2, a The Alters, a Squad, a Starship Troopers Extermination, a Black Myth: Wukong, a Crimson Desert és a Like a Dragon: Infinite Wealth is kihasználja.

Az AMD Fluid Motion Frames technológiája szintén az FSR 3-mal érkezik, de nem kell a játékfejlesztőknek külön integrálni, driverszinten működik, és sok játékban eredményezhet javulást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.