Hirdetés

Két Radeon RX 570-et gyúrhatott bányászkártyává a Sapphire



|

Új kiszerelésben támad a pirosak középkategóriás klasszikusa.

Hirdetés

A hongkongi Sapphire már korábban is kísérletezett azzal, hogy miként lehetne ütős bányászkártyát varázsolni a 2017-es Radeon RX 570-ből: ennek a gyümölcse volt a két éve piacra dobott, 16 GB memóriával szerelt változat, és ezt a hagyományt folytatja most egy újabb verzió is.

A Saraba1st fórumon ugyanis felbukkant egy dupla GPU-val szerelt kivitel, ami a fotók és a specifikációk alapján egyértelműen kriptobányászatra készült.

Hirdetés

Legalábbis erről árulkodik az egyetlen HDMI kimenet, valamint a visszafogott dizájn és hűtés is. A fórumokon csak RX 570 Duóként emlegetett kártya elvileg 16 GB (2X8) GDDR5 memóriát kapott, s habár nem veri nagydobra, a burkolata alatt felfedezhető a Sapphire emblémája.

A GPU-Z adatlap alapján a kriptobányászatra kihegyezett hardver 2X2048 stream processzort mozgósít, teljesítménye pedig 59,72 MH/s hash rate körül alakulhat, 156W energiafogyasztás mellett. Ezzel az öregecske hardver nagyjából a GeForce RTX 3060 Ti (korlátozás előtti) hatékonyságát hozhatja, így elvileg vonzó célpont lehet a bányászoknak.

Az AMD egyébként nemrég mutatta be az RX 6600 XT középkategóriás videokártyát, ami úgy nyújt hasonló teljesítmény, hogy még a wattokat sem pazarolja, így könnyen lehet, hogy slágertermék lesz az Ethereum-farmerek között. Legalábbis akkor, ha sikerül eleget gyártani belőle, a vaskos felárért vesztegetett induló készlet ugyanis pillanatok alatt kifogyott.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.