Hirdetés

Két ROG szériás alaplapot hozott a Ryzen 5000 processzorokhoz az ASUS



|

A Zen 3-alapú, Ryzen 5000-es asztali processzorokhoz készült el az ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero és a ASUS ROG Strix B550-XE Gaming alaplap.

Hirdetés

Most, hogy az AMD megtartotta a nagy bemutatóját, a gyártók sorra állnak elő a Ryzen 5000-es processzorokhoz optimalizált termékeikkel. Az ASUS ROG divíziója például két új AM4-es alaplapot villantott ezekhez a chipekhez, és természetesen már gyárilag megoldott az új CPU-k támogatása. Az új alaplapok frissített X570-es és B550-es modellek, és többek között WiFi 6-, 2.5Gb Ethernet- és PCIe 4.0-támogatást is nyújtanak a leendő vásárlóknak. 

Hirdetés

Az ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero és a ASUS ROG Strix B550-XE egyaránt befogadják a Zen 3-as, Ryzen 5000 szériás processzorokat, sajnos azonban túl sok információt egyelőre nem osztott meg ezekről az ASUS.

Annyit azért tudni, hogy a ROG Strix B550-XE Gaming Wi-Fi alaplap VRM terén igen izmos (14-2), hat darab M.2-es slotot kínál (ebből kettőt az alaplapon és még négyet egy mellékelt bővítőkártya segítségével), van rajta WiFi 6-támogatás, 2.5Gb-s Ethernet, beépített I/O shield, BIOS Flashback funkció, QR-kódolvasó és az USB 3.2 Gen 2 szabvány támogatása is megoldott. A gyártó azt ígéri, hogy hamarosan bővebb információkat is szállít az új alaplapkról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.