Hirdetés

Kézikonzolos Windowst tesztelget éppen a Microsoft, de még korai örülni



|

Egy belsős videó árulkodik a handheld Windows projektről, de nem biztos, hogy ebből lesz bármi is.

Hirdetés

A Hackathon projektek során a Microsoft időről-időre lehetőséget ad az alkalmazottaknak, hogy prezentálják az ötleteiket, amiket, ha a döntéshozók is elég erősnek gondolnak, később beemelhetnek a stratégiába. Így egy jó ötlet simán manifesztálódhat egy alkalmazásként, vagy esetleg egy komplett operációs rendszer változatként.

Ilyen lehetne a Windows 11 kézikonzolokra optimalizált verziója, bár nem tudjuk, mennyire veszik komolyan a projektet a Microsoftnál. A redmondi cég egyszer már csúnyán megégette magát, mikor elsősorban nem PC-re optimalizált egy operációs rendszert. A Windows 8 és 8.1 hatalmas bukás volt, így nem csoda, hogy most inkább egy alternatív verzióval foglalkoznak házon belül.

Hirdetés

A Valve ugyan kínál Windows drivereket a Steam Deckhez, a Microsoft operációs rendszereit azonban nehézkes és kényelmetlen joystickkal és érintőképernyővel navigálni, amire szuper megoldás lehetne egy olyan Windows 11 felhasználói felület, amit a kézikonzolok igényei alapján álmodnak újra.

A projektért felelős fejlesztők közt ott van a Microsoft egy senior felhasználói élmény szakértője is, Dorothy Fang, aki például egy központi felületet is összerakott, ahonnan a játékosok elérhetik a Steam, a PC Game Pass, az EA Play és az Epic Games Store könyvtárukat is.

A bemutató végén a prezentálók egy felszólítást is intéztek a kollégáik és a döntéshozók felé, amiben arra kérik őket, hogy kezdjék el komolyan venni a kézikonzolos közösséget, mert bár számos projekt elhasalt korábban, a Steam Deck sikere elsöprő, amire már az Asus is reagált, és további hardverek várhatók, amit ha a Microsoft megtámogatna, nagyon jó fényben tüntetné fel a vállalatot.

Te mit gondolsz? Jó irány lenne ez?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.