Hirdetés

Kiderülhetett, milyen teljesítményt nyújt a GeForce RTX 4070



|

Ha hihetünk a kiszivárgott számoknak, az Nvidia új videokártyája jelentős előrelépés lesz a megelőző generációhoz képest.

Hirdetés

Bizonyára már sokan várják tűkön ülve a GeForce RTX 4070 hivatalos bemutatóját, hiszen az 599 dolláros pletykált árával ez ígérkezik az első megfizethetőbb RTX 40-es videokártyának, s ha a mindentudó madárkák nem tévednek, a leleplezésre napokon belül, április 13-án kerül sor.

Egy szivárogtató és a VideoCardz.com nemrég fényképeket és rendereket publikáltak a megjelenés előtt álló hardverről, azóta pedig az utóbbi ismét aktivizálta magát, ezúttal a kártya teljesítményéről hozva nyilvánosságra néhány gyári diát.

Hirdetés

A VideoCardz által megszerzett anyagok alapján a GeForce RTX 4070 az 1440p-s felbontást és a 100 fps képkockasebességet célozza, amit Ray Tracing és DLSS3 felskálázás mellett kell érteni. Az Nvidiának tulajdonított kimutatások arról árulkodnak, hogy a középkategóriás kártya teljesítménye az RTX 3080-éval egyenlő, míg az RTX 3070 Ti-nál 1,2X, az RTX 3070-nél pedig 1,3-szor gyorsabb, ha DLSS2 mellett mérjük össze őket.

A zöldek ugyanakkor azt állítják, hogy a DLSS3 és a Frame Generation technológiák révén az RTX 4070 már  egyenesen 1,4X-es, 1,7X-es és 1,8X-os ugrást hoz a játékosoknak az említett RTX 30-as hardverekhez képest. Ehhez a különböző játékokban mért fps-számokról is van egy diánk, még ha nem is a legjobb felbontásban.

Ha a másik irányból közelítjük meg a témát, a VideoCardz értesülései alapján az RTX 4070 15%-os kompromisszumot jelenthet a korábban piacra dobott RTX 4070 Ti-hoz képest, ami a 200 dollárral olcsóbb árcédula fényében bőven arányosnak mondható. Ezt persze a hivatalos leleplezésig nem szabad készpénznek venni, még ha az április 13-ra várt bemutató közelsége miatt valószínűsíthető is, hogy az elmúlt napok szivárgásai beletrafáltak az Nvidia titkaiba.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.