Hirdetés

Kiderült a ROG Ally magyar ára, és azt is megtudtuk, mit rejt a belseje



|

Hamarosan itthon is kapható lesz a ROG Ally PC-kézikonzol, és a tudásához képest nem is vészes az ára.

Hirdetés

Másfél hónappal bejelentése után már érkezik is az ASUS ROG Ally nevet viselő, PC-alapú kézikonzolja, ami egyértelműen a Steam Deck riválisa kíván lenni, és jó esélyekkel indul. A Valve kézikonzoljáért legalább 419 eurót (kb. 156 ezer forintot) kell fizetnünk, de ezért cserébe csak egy 64 GB-os modellt kapunk, a 256 GB-os változat 549 euróba (kb. 204 ezer forintba) kerül, az 512 GB-osért pedig 679 eurót (kb. 252 ezer forintot) kérnek el.

Nos, az ASUS ROG Ally ennél drágább lesz, viszont legalább modernebb is a hardvere, mint a tavaly februárban megjelent Decké.

Hirdetés

A magyar árat 307 490 Ft-ra lőtték be, ezért cserébe kapunk egy Windows 11 Home-ot futtató gépet három hónapnyi Xbox Game Pass előfizetéssel. A masinát egy Zen 4 architektúrás, 8-magos és 16-szálas, boostolva 5.1 GHz-es órajelű AMD Ryzen Z1 Extreme processzor hajtja, az RDNA3-as, 4GB VRAM-mal rendelkező GPU pedig 12 CU-t foglal magába, és nagyjából 8,6 TFlops teljesítményre képes. Ezeket 16 GB kétcsatornás, 6400 MT/s-os LPDDR5 RAM segíti meg.

7"-es kijelzője 1920x1080 felbontású, 120 Hz-en frissít és az AMD FreeSync Premiumot is támogatja, tárhelyként pedig egy 512 GB-os NVMe m.2 SSD-t használhatunk, amin azért elfér egy-két játék. A biztonság kedvéért microSD-kártyaolvasót is szereltek bele.

Tölteni 65W-tal tudjuk egy USB-C kábelen keresztül, USB-C 3.2 Gen 2 portja DisplayPort 1.4 támogatással is rendelkezik. Monitorhoz csatlakoztatni a ROG Gaming Charger Dockkal lehet, ami külön vásárolható meg, illetve ha extra erőt adnánk neki, külső videokártyával tehetjük meg, de a ROG XG Mobile egyik kiadása sem olcsó.

A megjelenés június 13-ára várható. Egy gyengébb, 6-magos/12-szálas CPU-val rendelkező változat az év harmadik negyedében válik majd elérhetővé.

Hamarosan elkezdjük tesztelgetni, és részletesen beszámolunk arról, milyen élmény játszani vele, mennyire helyettesíthet egy PC-t, és mit tud kézikonzolként nyújtani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.