Hirdetés

Kiderült, milyen videokártyát használ a legtöbb Steam-felhasználó



|

Az Nvidia GPU-k továbbra is népszerűek, de több AMD modell kapaszkodik fel.

Hirdetés

A Valve újabb olyan havi hardveres és szoftveres felmérést készített, amelyből kiderült, hogy a Steam felhasználói milyen videokártyát használnak, illetve milyen arányban változott az egyes GPU-k népszerűsége.

Aki figyelemmel követi a Valve beszámolóit, annak bizonyára nem okoz meglepetést, mely kártyák a legnépszerűbbek, azonban emellett az is kiderült, hogy a készlethiány és a magas árak már kevésbé befolyásolják a piacot, és növekszik az RTX 3080 és RTX 3070 felhasználók tábora.

Hirdetés

A májusi eredmények alapján az Nvidia GeForce RTX 3080 felhasználók száma növekedett az elmúlt hónapban a leginkább, pontosabban 0,24%-kal. Nem sokkal maradnak le az RTX 30 család további darabjai - az RTX 3070 0,19%-kal, az RTX 3060 0,18%-kal növekedett. 

Az összesített eredményekből az is kiderült, hogy a Steam-felhasználók mekkora arányban használják az egyes GPU-kat. A legnépszerűbb modellek toplistáján kizárólag Nvidia kártyák szerepelnek, az első helyezett GTX 1060 felhasználók száma pedig még növekedett is áprilishoz képest.

A CPU-kat illetően még mindig az Intel dominál 67,19%-kal, de az AMD felhasználók aránya növekedett 1,24%-kal. A legtöbben 16 GB RAM-os gépet használnak, a legnépszerűbb operációs rendszer pedig dominánsan a 64 bites Windows 10 73,89%-os aránnyal. Viszonylag sokan váltottak viszont Windows 11-re, az összes válaszadó 19,59%-a használja ezt a rendszert.

Aki szeretne még jobban elmerülni a számokban, a felmérés adatait a Steam hivatalos oldalán böngészheti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.