Hirdetés

Kijátszhatták az Nvidia megoldását, ismét teljes erővel bányászhatnak az RTX 30-as kártyákkal



|

Nem kizárt, hogy a kriptovalutákat gyűjtögetők le is csapnak majd a programra, ami elvileg feloldja a videokártyákra tett korlátozást.

Hirdetés

Az Nvidia rengeteg kriptobányásznak tett keresztbe, amikor úgy döntött, hogy egy külön megoldással csökkenti az RTX 30-as videokártyák hatékonyságát a kriptovaluta előállítása során, habár korábban sikerült többé-kevésbé kijátszani a gyártó korlátját. Nemrég viszont bemutatkozott egy olyan megoldás, ami elvileg végérvényesen megszabadítja béklyóitól ezeket a kártyákat, ha Ethereum bányászatáról van szó.

A hírek szerint egy Sergey nevű felhasználó keze munkáját dicséri az Nvidia RTX LHR v2 Unlocker nevű eszköz, amit használva ismét szabadon lehet bányászni az RTX 30-as szériához tartozó videokártyák segítségével. Korai hozzáférésen keresztül már most kipróbálható a dolog, de hivatalosan várhatóan február 26-án jelenik meg a GitHub oldalán.

Hirdetés

Az eszköz állítólag úgy segít a bányászokon, hogy egy flashelt BIOS-t pakol a videokártyára, de a manőver működéséhez egyedi drivereket is le kell tölteni egy szerverről. Az így módosított hardver viszont nagy valószínűséggel kizárólag kriptovaluta előállítására lesz használható, habár biztonsági mentés is készül az eredeti BIOS-ról, tehát elvileg visszafordítható az egész.

Nyilván a játékosok szempontjából nem volna túl szerencsés, ha még népszerűbbek lennének a csúcskategóriás videokártyák a bányászok között. Főleg annak tükrében, hogy látszólag elmozdult a helyzet a konszolidáció irányába a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.