Hirdetés

Kissé elszállt árral érkezett meg Európába a Logitech kézikonzolja



|

Ha tippelnünk kell, a Logitech G Cloudból nem fogynak majd milliók az öreg kontinensen.

Hirdetés

A Nintendo Switch által kirobbantott kézikonzol-lázat meglovagolandó a Logitech tavaly szeptemberben mutatta be a saját megoldását a G Cloud képében, ám ahogy már az eszköz neve is elárulja, a hangsúly itt a felhős játékokon van az olyan szolgáltatások támogatásával, mint az Xbox Cloud Gaming, az Nvidia GeForce és a Shadow PC.

A megkötés már eleve nagy hátrány a natív futtatást kínáló Steam Deckkel és a júniusban érkező ASUS ROG Allyvel szemben, de ez nem akadályozta meg a svájci-amerikai gyártót abban, hogy egészen merészen árazza be a G Cloudot az európai piac számára.

Hirdetés

A Logitech nemrég jelentette be, hogy a hónapok óta tartó amerikai árusítást követően május 22-én az óceán innenső oldalán is boltokba küldi a felhős kézikonzolt, legalábbis Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Norvégiában, Dániában, Svédországban és Finnországban.

Hazánk tehát nincs a listán, de valószínűleg nem sokan kapkodnának a termékért, a streaming-alapú kütyü ugyanis 359 euróba kerül, vagyis csupán 60 euróval olcsóbb a 64 GB-os Steam Decknél, ami teljes értékű hardvert biztosít a játékok futtatásához, s olykor-olykor már akciósan is kapható. A 132 ezer forint körüli árat még meglepőbbé teszi, hogy az Egyesült Államokban már többnyire 300 dollárt, vagyis kb. 100 ezer forintot kér a G Cloudért a Logitech.

Éppen ezért mi Európában nem jósolunk nagy sikert a Snapdragon 720 G chipet, 4 GB LPDDR4x RAM-ot és egy 7 hüvelykes IPS képernyőt kínáló felhős terméknek, aki viszont mégis ráharap az ajánlatra, az 6 hónapnyi Xbox Game Pass Ultimate, 1 hónapnyi GeForce NOW Priority és 1 hónapnyi Shadow PC előfizetést is talál a dobozban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.