Hirdetés

Kiszivárgott a Radeon RX 6600 specifikációja és ára, a 3060 komoly kihívója lesz



|

Az AMD készülő, nem XT-s kártyája kapcsán teljesítménytesztek is napvilágot láttak.

Hirdetés

Szokás szerint a Videocardz forrásai szivárogtatták ki az egyelőre a függöny mögül kukucskáló kártya, az AMD Radeon RX 6600 hivatalos specifikációját.

Az oldalnak sikerült három héttel a rajt előtt megszerezni a tesztelőknek szánt leírást a kártyához, amiben nemcsak minden fontos hardveres információ található meg, hanem különböző játékokban mért teszteredemények is, amiben az RX 6600 XT-hez és az RTX 3060-hoz hasonlítják a kártyát.

Hirdetés

A Navi 23 XL alapokra épülő kártya 28 számítási egységet - vagyis 1792 stream processzort -, 32 MB-os Infinity Cache-t és 8 GB GDDR6-ot tartalmaz.

A boost órajel 2491 MHz, amivel durván 9 TFLOPs grafikus teljesítményre képes a kártya, a TDP pedig 132 W lesz. Az alábbi táblázatból az is kiderül, hogy hogyan teljesít a különböző játékokban a videokártya:

A kártya várhatóan október 13-án rajtol majd, és hivatalosan 330 dollárra lőtte be az AMD, de nagyon meg lennénk lepődve, ha a hazai boltok polcain jóval 300 ezer forint alá áraznák be. Főleg annak tükrében, hogy időközben elkezdtek szivárogni a brit viszonteladók árai is, ahol máris 435 font lett a 330 dollárból, és erre még jönnek az adóterhek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.