Hirdetés

Kiszivárgott az Asus ROG Ally specifikációja



|

Jóval a megjelenés előtt kiderülhetett, hogy mi rejtőzik az Asus hordozható játékgépének képernyője alatt.

Hirdetés

Nem csoda, hogy április elsejére időzítette az Asus a saját kézikonzoljának bejelentését, hiszen annak teljesítménye nevetséges erős, legalábbis ha hihetünk azoknak, akik már kipróbálhatták. A ROG Ally ígérete, hogy megduplázza a jelenleg elképesztően népszerű, és kiemelkedően jól fogyó Steam Deck teljesítményét, méghozzá úgy, hogy natívan Windows fut rajta, ami számos kompatibilitási problémát azonnal megold.

Ugyan korábban is voltak találgatások, hogy milyen hardver ketyeghet a mini konzolban, most egy egészen pontos specifikációt kaptunk. A VideoCardz információi szerint a ROG Ally a még meg nem jelent Ryzen 7 7840U-val érkezik majd, a grafikai erőt pedig a Radeon 780M iGPU biztosítja. Ezek mellé pedig 16 GB memória is befért.

Hirdetés

Az Asus már korábban megerősítette, hogy a ROG Ally egyedi APU-ra építkezik, így arra következtethetünk, hogy a Ryzen 7 7840U-t alakítják át a kézikonzol igényei szerint, hasonlóan a Surface Laptop 4-es szériában dolgozó Ryzen 5 4680U-hoz és Ryzen 7 4980U-hoz.

A források szerint az Asus valahol 650 és 700 dollár közé fogja belőni a ROG Ally árát, amiből ha minden igaz, két különböző modell lesz elérhető. Tény, hogy ezáltal a legdrágább Steam Deckkel lesznek versenyben, már ami az árat illeti, ám ha tényleg megduplázzák a teljesítményt, akkor így is szuper ajánlat lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.