Hirdetés

Kiszivárgott az első RTX 4090 benchmark, itt vannak a mérési eredmények



|

A kiválasztottakhoz már eljutottak a tesztkártyák, folyamatosan csöpögtetik majd az eredményeket.

Hirdetés

Két hét sincs már hátra az RTX 4090 boltokba kerüléséig (legalábbis ami a nemzetközi piacot érinti, itthon ki tudja mikor és főleg milyen áron debütál majd az új kártya), így hamarosan a saját szemünkkel is megbizonyosodhatunk arról, mekkorát lódított Jensen Huang és csapata, amikor két-négyszeres gyorsulást ígért a generációváltással.

Folyamatosan érkeznek majd a teszteredmények, de amíg nem megbízható forrásból kapjuk ezeket, nem érdemes mindent feltétel nélkül elhinni.

A Benchleaks oldalára került ki most egy Geekbench CUDA teszt eredménye, ahol az RTX 4090 417 713 pontot gyűjtött, ezzel körülbelül 80%-ot ver az RTX 3090-re, és 60%-ot az Ampere család legerősebb tagjára, az RTX 3090Ti-ra.

Hirdetés

A tesztben egyébként egy Ryzen 9 7950X processzort, egy X670E alaplapot és 32 GB DDR5-6000 RAM-ot használtak, szóval bárki is csinálta, semmit nem spórolt ki a gépből.

Fontos látni, hogy a Geekbench CUDA tesztje sokkal relevánsabb az adatközpontokban való használat mintsem a gaming kapcsán, ahol az Nvidia elsősorban a ray tracingre és a DLSS 3-ra helyezte a hangsúlyt, ugyanakkor végre legalább van valami összehasonlítási alapunk az Nvidiától független forrásból is.

Ahogy korábban írtuk, ezeket a számokat érdemes fenntartásokkal kezelni, és a 60-80%-os ugrás egyébként egyáltalán nem számít rossznak, sőt! Kíváncsian várjuk, milyenek lesznek a raszterizációs eredmények, természetesen mindenről beszámolunk majd nektek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.