Hirdetés

Kiszivárgott az RTX 3070 Super és 3080 Super, laptopokba jöhet először



|

Épp csak bemutatta a két videokártya Ti változatát az Nvidia, a jelek szerint máris a következő nagy dobásra készül.

Hirdetés

Miközben milliók továbbra is arra várnak, hogy bármilyen videokártyához hozzájussanak elérhető áron, az Nvidia tovább zsúfolja a technológiai svédasztalt. Épp a napokban mutatták be hivatalosan is az RTX 3070 Ti és RTX 3080 Ti videokártyákat, de egy szivárogtatónak köszönhetően már sejtjük, min dolgoznak a mérnökök a háttérben.

Hirdetés

Redditen bukkant fel az alábbi kép, amin a Lenovo ThinkPad X1 Extreme G4 specifikációja látható, a roadmap szerint pedig a laptopban a 8 GB GDDR6-tal szerelt 3070 Super és a 16 GB GDDR6-tal érkező 3080 Super is elérhető lesz.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy milyen chipre épülnek majd ezek a kártyák, a témát jól ismerő szivárogtatók szerint ugyanis a GA103-ból nem lesz semmi, az RTX 3080 mobile pedig már kimaxolta a GA104-ben rejlő lehetőségeket. Az RTX 3070 Super esetében adja magát, hogy a 3070 Ti-ba is bekerülő GA104-400-at használják a mérnökök, ami további 1024 CUDA maggal tolná meg az RTX 3070 5120-as mutatóját.

Bár az ilyen szivárgásokat érdemes mindig kellő óvatossággal kezelni, egyáltalán nem lennénk meglepve, ha a közeljövőben ezek a kártyák is felbukkannának akár laptopokban, akár asztali gépekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.