Hirdetés

Kiszivárgott az RTX 4060 Ti teljesítménye, ez várható az új népkártyától



|

Nem csak nyers erőben veri az elődeit, de jóval kevesebbet is fogyaszt azoknál.

Hirdetés

Folyamatosan szivárognak az infók a még hiányzó RTX 4000-es videokártyákról, a legtöbb vásárló pedig érthető okokból árgus szemekkel figyeli ezeket, hiszen sokan nem kötelezték el magukat a milliós csúcsmodellek mellett, és a generációváltással inkább kivárják az RTX 4060 és 4060 Ti modellek érkezését. Ha minden jól megy, ezekre sem kell már sokat várni.

A korábban felbukkanó specifikációk alapján most a Videocardz szakértői matekozták ki, hogy mit is várhatunk az RTX 4060 Ti-tól. A szivárogtatók szerint az AD106-350-A1 GPU-ra épülő modell 4352 CUDA maggal, 8 GB GDDR6 memóriával és 32 MB L2 Cache-sel érkezik, és itt is a sokat kritizált tápcsatlakozóval találkozunk majd.

Hirdetés

Fogyasztását tekintve 160 W-os TGP-re számíthatunk, ami 20%-kal alacsonyabb, mint az RTX 3060 Ti esetében.

Ha igaznak bizonyulnak az órajelek, azzal az RTX 4060 Ti durván 22 TFLOPS grafikus teljesítményre lehet képes (a prémium AIB modellek akár 24-ig is felmehetnek), amivel az RTX 3070 Ti és az RX 6900 XTX környékére érkezhet meg az új kártya. Sajnos a 128-bites memória busz és a lassabb memória  miatt 1080p-s felbontás felett már nem lesz lesz az ideális választás, de ha az ára nem száll el, kifejezetten népszerű modell lehet az RTX 4060 Ti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.