Hirdetés

Kiszivárgott képeken a GeForce RTX 4070 Founders Edition



|

A jelek szerint gyári kivitelben is érkezik az Nvidia középkategóriás videokártyája.

Hirdetés

Az idei év egyik legjobban várt hardveres újdonsága a GeForce RTX 4070, amely a várakozások szerint az Ada Lovelace architektúrára épülő Nvidia videokártyák első megfizethetőbb tagja lesz, a szélesebb közönségnek is elhozva a tavaly megkezdett generációváltást.

Ha hihetünk a pletykáknak, az új generációs vas április 13-án mutatkozik be, és 599 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül majd boltokba, most pedig néhány idő előtt nyilvánosságra került fotón is megcsodálhatjuk a kártya gyári kiadását.

Hirdetés

A GeForce RTX 4070 Founders Editionről előbb a VideoCardz hozott nyilvánosságra pár képet, majd egy szivárogtató, David Giannis is posztolt két kiváló minőségű felvételt, amelyeken az új középkategóriás üdvöske látható. Ha hihetünk az anyagoknak, az RTX 4070 gyári kiadása az RTX 3070 FE-hez hasonló méretben érkezik, így a dual-slotos kialakításnak hála a szűkösebb gépházakban is kényelmesen elfér majd.   

A Founders Edition esetében a zöldek látszólag az új 16-pines csatlakozó mellett döntöttek, a gyártópartnerek viszont a várakozások szerint továbbra is a megszokott 8-pines konnektorral szállítják majd a saját variánsaikat. Az RTX 4070 FE-n emellett egy darab HDMI 2.1-es és három darab Display Port 1.4-es csatlakozóra számíthatunk, vagyis legfeljebb 4 kijelzővel képes megbirkózni a hardver.

Legalábbis ezt ígérik a szivárgások, hivatalos infónk ugyanis továbbra sincs, de ha az április 13-i dátum valósnak bizonyul, akkor már nem kell sokat várni a megerősítésre. Addig is pedig az eddigi pletykák alapján azzal a forgatókönyvvel érdemes kalkulálni, hogy az új hardver az AD104-250-es GPU-ra épül majd, 5888 CUDA-magot, 1,92-2,46 GHz-es órajelet és 12 GB G6X memóriát kínálva, 200 W-os fogyasztással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.