Hirdetés

Kiszivárgott képen az Intel egyik Arc videokártyája



|

Úgy tűnik, egyre több iparági szereplőhöz jutottak el a még megjelenés előtt álló Intel videokártyák.

Hirdetés

Ugyan még mindig nem tudjuk, hogy az első negyedéven belül mikor jelenik majd meg az Intel régóta várt diszkrét videokártya-szériája, az Arc termékcsalád minden bizonnyal közel áll ahhoz, hogy kész legyen a megjelenéshez. Így a gyártótól kikerült darabok különböző szivárogtatóknál biztosan egyre gyakrabban fog feltűnni, ez történt a héten is, amikor két helyen is megjelentek a GPU-k.

Egyfelől egy fotó bukkant fel a közösségi médiában, amin a grafikus kártya nagy részét kitakarták, csupán magát a chipet láthatjuk, illetve a körülötte elrendezett memóriamodulokat.

Hirdetés

Ez alapján előfordulhat, hogy egy asztali gépekbe szánt GPU-ról van szó, ahogy az is, hogy egy notebookos modellt láthatunk. A RAM-ok elrendezése viszont egy korábban kiszivárogtatott táblázat alapján arra utal, hogy valószínűleg a 12 GB memóriával bíró 384EU modellt kapták lencsevégre.

Emellett a teljesítmény-értékelő szoftvereket készítő Bapco adatbázisában is feltűnt egy érdekes eredmény, ami egy olyan laptopot szemlézett, amiben egy Intel Arc videokártya található. Ahogy a lenti screenshoton látszik, az ismeretlen gyártó hordozható gépében egy 12. generációs Intel i7-12800H mellett kapott helyet az újfajta videokártya, ami az A370M modell nevet kapta, és túlságosan gyenge nem lehet, ugyanis egy 4K-s kijelzőhöz társították.

Ebből sajnos a tényleges játékbeli teljesítményére nem következtethetünk, de erről is csiripeltek már szivárogtatók, akik szerint az Intel Arc első szériájának belépőszintű tagja a GeForce GTX 1650-es és a Radeon RX 580-as modellek környékén mozog majd, a csúcskategóriás darabja viszont egy RTX 3070 teljesítményével is versenybe szállhat. Az elkövetkezendő hónapokban megtudjuk, mi is az igazság ennek kapcsán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.