Hirdetés

Kiszivárgott minden, amit az RTX 3080 Ti-ról tudni érdemes



|

Nem sok meglepetésre számíthatunk a napokban esedékes hivatalos leleplezésen.

Hirdetés

Hetek óta csöpögtetik már az infókat a hamarosan érkező RTX 3080 Ti-ról, amit a tervek szerint június 1-jén leplez majd le az Nvidia. Bár a zöldek bizonyára nagyon izgatottak a 6900XT kihívóját illetően, szinte semmi meglepetésre nem számíthatunk a hétfői előadáson a kártyával kapcsolatban, ugyanis mostanra gyakorlatilag minden kiderült.

Hirdetés

Az RTX 3080 Ti a maga 34,1 TFLOPS teljesítményével 14,5%-ot ver majd az RTX 3080-ra, és mindössze 4,3%-kal marad el tápláléklánc csúcsán elhelyezkedő, 24 GB VRAM-mal szerelt 3090-től. A most nyilvánosságra hozott GPU-Z validáció az összes fontos mutatóról lerántotta a leplet,  alább látható, hogyan viszonyulnak a kártyák egymáshoz:

Az RTX 3080Ti várhatóan 1000-1100 dollár körüli ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba, de még csak tippelni sem merünk, hogy a hazai boltokba érkező maréknyi kártyára milyen árcímkét ragasztanak majd a kereskedők, hiszen az elvileg fele ekkora összegről indult RTX 3070-ekhez is félmillió forint körül lehet hozzájutni jelenleg. A keddi esemény kapcsán felmerülő legnagyobb kérdés, hogy vajon a 3080 Ti LHR változatban érkezik-e? Ha igen, akkor az Ethereum-bányászokkal legalább nem kell versenyeznünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.