Hirdetés

Kiszivárgott, mit tudhat az AMD Radeon RX 6750 XT



|

A megjelent benchmark alapján össze is hasonlították az új GPU-t az AMD egy kedvelt videokártyájával.

Hirdetés

A videokártya-piacon uralkodó állapotok ellenére a gyártók továbbra is ügyködnek vadonatúj hardvereiken, és az Nvidia műhelyéből származó RTX 40-es széria mellett várhatóan az AMD is előáll néhány meglepetéssel a jövőben. A piros oldal újdonsági között lehet a Radeon RX 6750 XT, amihez kapcsolódóan nemrég feltűnt egy benchmark-teszt a GFXBench oldalán.

Mielőtt rátérnénk a lényegre, fontos megjegyezni, hogy a GFXBench tesztjei nem mindig a legalkalmasabbak arra, hogy összevessük, miként szuperálnak az egyes PC-s GPU-k, de más adat hiányában ezek is érdekesek lehetnek.

Hirdetés

Az Aztec Ruins High Tier elnevezésű teszt offscreen részén az RX 6750 XT 23565 képkockát ért el, szemben az elődjének számító RX 6700 XT 23286-os eredményével. Apró, de pozitív változás ez, amiből arra lehet következtetni, hogy tényleg nem lesz óriási különbség a két GPU között. Az onscreen teszt esetében egyébként az RX 6700 XT 21489 képkockát ért el, míg az RX 6750 XT csak 9480-at, de nem érdemes kétségbe esni, valószínűleg arról lehet szó, hogy előbbi 1080p-s felbontás mellett futott, utóbbi pedig 4K-ban.

Messzemenő következtetéseket tehát nem igazán tudunk levonni a benchmark-tesztből, de az eredmények megjelenésé talán azt mutatja, hogy már nincs messze az AMD újdonságainak hivatalos debütálása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.