Hirdetés

Kiszivároghatott a GeForce RTX 4060 Ti ára és teljesítménye



|

Egyre kevesebb titkot tartogat az Nvidia várva várt videokártyája.

Hirdetés

Az utóbbi években finoman szólva is rázós élmény hardvercsere előtt álló PC-s játékosnak lenni: előbb a chiphiány és a kriptovalutaláz miatt az egekbe szökött a videokártyák ára, s mire végre látszani kezdett volna a fény az alagút végén, akkor a világgazdasági környezet vett olyan kedvezőtlen fordulatot, hogy a legtöbb ember valószínűleg nem most fontolgat egy ilyen beruházást.

Aki viszont mégis, az jó eséllyel a megjelenés előtt álló Nvidia GeForce RTX 4060-nal és 4060 Ti-jal szemezget, hiszen ezek lesznek a tavaly elindított GPU-generációváltás első megfizethetőbb asztali képviselői. Az előzetes pletykákból már szinte minden kiderült az új vasak specifikációjáról, most pedig egy teljesítményteszt látszik igazolni az értesüléseket.

Hirdetés

Az erősebb modell, az RTX 4060 Ti ugyanis nemrég felbukkant a Geekbench adatbázisában, s habár egy szoftverfrissítés miatt azóta már elérhetetlenné vált a bejegyzés, az internet népének sikerült időben lementeni az adatlapot és az elért pontszámot. Ezek alapján az RTX 4060 Ti 34 multiprocesszorral érkezik, ami alátámasztja a 4352 CUDA-magról szóló pletykákat.

A videokártya továbbá 2,54 GHz-es maximális órajellel dolgozik, és 8 GB VRAM kerül bele, 18 Gbps sávszélességgel. Ami pedig a teljesítményt illeti, az RTX 4060 Ti 146170 pontos CUDA-pontszámot ért el, s ezzel nagyjából 9%-ot vert a legjobban teljesítő RTX 3060 Ti-ra. A várható előrelépés tehát nem hatalmas, de azért érezhetőnek kell lennie.

Annál is inkább, mivel egy nemrég felröppent pletyka szerint egy 16 GB memóriával szerelt változatot is kapunk az RTX 4060 Ti-ból. Ha minden igaz, előbb a gyengébb kiadás fut be május 24-én, majd valamikor júliusban jön el az izmosabb modell ideje. Addig is pedig már a hardver árára is fény derülhetett: a gyakran beletrafáló MEGAsizeGPU a Twitteren azt írja, hogy az 4060 Ti 8 GB 399 dolláros, a 16 GB pedig 499 dolláros ajánlott fogyasztói árcédulát kap.

A 136 és 171 ezer forintos összeg elsőre talán nem tűnik vészesnek, de a dollárhoz képest gyenge euró és a mindenhez képest gyenge forint, valamint a 27%-os ÁFA miatt  idehaza sajnos jóval barátságtalanabb árazásra számíthatunk.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.