Hirdetés

Kiszivároghatott, hogy mikor érkezik az Nvidia új olcsó videokártyája



|

Nem csak a GeForce GTX 1630 megjelenési dátuma, de a specifikációja is ismertté válhatott.

Hirdetés

Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, a pletykák szerint az Nvidia megelégelte, hogy komoly lemaradásba került a legolcsóbb videokártyák szegmenségben, ezért egy új belépő szintű vassal helyettesítheti az ősöreg GeForce 1050 Ti-t.

A matuzsálemi hardver utódja a GTX 1650-re épülő GTX 1630-as lehet, amely a TU117-es GPU egy másik változatát fogja használni. Meg nem nevezett forrásokra alapozva a VideoCardz nemrég arról adott hírt, hogy tudomására jutott a budget kártya specifikációja és megjelenési dátuma is.

GeForce GTX 1630 állítólag még ebben a hónapban, egész pontosan május 31-én fog elrajtolni.

Hirdetés

Az új vasat a TU117-150-es GPU hajtja, 1800 Mhz-es boost clockkal, 4GB GDDR6 memóriával, 12 Gbps memória órajellel, 64-bites memóriabusszal, 96 GB/s sávszélességgel és 75W-os TDP-vel. A VideoCardz alábbi táblázatán láthatjuk, miként viszonyul ez a 2019 őszén piacra dobott GTX 1650 különböző variánsaihoz:

Forrás: VideoCardz

Ha hihetünk a fülesnek, a GTX 1630 némi előrelépést jelent majd a GTX 1650 alap kiadásához képest, míg a többi modellhez mérve a memória órajel, a memóriabusz és a sávszélesség tekintetében is gyengébbnek mondható. A VideoCardz szerint az árazást illetően továbbra sem jutott döntésre az Nvidia, de az oldal korábban 190 dollár körülre (kb. nettó 70 ezer forint) saccolta az újdonság árcéduláját.

Akárhogy is legyen, a GeForce GTX 1650 különböző variánsai Magyarországon 88-114 ezer forint körül mozognak, így valahová ez alá érdemes várnunk a GTX 1630-ast, már amennyiben tényleg megjelenik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.