Hirdetés

Kiszivároghatott, mikor jönnek az olcsóbb GeForce RTX 40-es videokártyák



|

Ha minden igaz, a következő hónapok során az RTX 4060 Ti-t és az RTX 4050-et is ringbe küldheti az Nvidia.

Hirdetés

Az Nvidia továbbra is csak a vastagabb pénztárcával bíró közönségnek szóló csúcsvariánsok formájában kínálja az ősszel debütált GeForce RTX 40-es szériát, de minden pletyka és a korábbi generációk menetrendje is arra utal, hogy az idei évben már leleplezésre kerülnek az Ada Lovelace família megfizethetőbb, szélesebb tömegeknek szánt tagjai is.

Nemrég egy hivatalos regisztráció árulkodott róla, hogy hamarosan piacra dobhatják az RTX 4060-as és 4050-es videokártyákat is, egy veterán szivárogtató pedig már a konkrét menetrendről is tudni vél egy s mást.

Hirdetés

Zed Wang, vagyis MEGAsizeGPU a Twitteren osztotta meg, hogy az értesülései alapján az RTX 4060 Ti május végén, a belépő szintet képviselő RTX 4050 pedig júniusban érkeznek, míg az abszolút slágerterméknek ígérkező RTX 4060 rajtjának dátumát továbbra sem fixálta le az Nvidia.

Mondanunk sem kell, hogy ezek nem hivatalos információk, de cserébe egybecsengenek a korábbi pletykákkal, amelyek szintén az év első felére jósolták a megfizethetőbb árú vasak érkezését. Ami viszont az Ada Lovelace kártyák legolcsóbb képviselőjét, az RTX 4050-et illeti, erről eddig még specifikációk sem szivárogtak ki, így csak annyi valószínűsíthető, hogy az RTX 4060-hoz hasonlóan az AD107-es GPU-ra épül majd, ám valamivel kevesebb, 6 GB memóriát kap.

Az RTX 4060 és a 4060 Ti lehetséges tudásáról ebben és ebben a cikkben számoltunk be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.