Hirdetés

Kizárólag DDR5 mellett fognak működni az AMD új Ryzen processzorai?



|

Érdekes infó látott napvilágot a Zen 4-es Ryzen 7000 széria újdonságait illetően.

Hirdetés

Várhatóan idén debütál az AMD műhelyéből származó AM5-ös platform, amivel együtt a Zen 4 architektúrán alapuló Ryzen 7000-es processzorok is megérkezhetnek.

Erre igazából a piros csapat új kezdeteként is tekinthetünk, hiszen elkezdhet megszabadulni az AM4-től, és egyre elképzelhetőbb, hogy egy másik technológiát is a háta mögött hagy majd. Ez utóbbi viszont nagyobb érvágás lehet a játékosok számára.

Hirdetés

A Tom's Hardware információi szerint a B650-es és az X670-es alaplapok már chipseten alapuló dizájnnal érkeznek, és amíg az előbbi csak egy kerül, addig az utóbbi már kettővel rendelkezhet. Az AM5-ös foglalatok elvileg már a megjelenéskor támogatják a PCIe 5.0-t és a DDR5-öt, ám a DDR4-et nem biztos. Ennek az lehet az oka, hogy ha a korai hardverek támogatnák a régebbi típusú RAM-okat, akkor hosszabb távon is fenn kellene tartania a vállalatnak ezt a megközelítést az új processzoraiknál.

Ezt viszont szeretné elkerülni a piros brigád, mivel a tervek szerint hosszú ideig köztünk lesznek az AM5-ös foglalatok, a DDR4 és DDR5 együttes támogatása ugyanakkor alaposan visszafoghatná a későbbiekben a fejlődést, ráadásul nem is volna olcsó.

Habár a teljesítmény szempontjából jó jel az AMD állítólagos terve, de a jelenleg elérhető DDR5-ös modulok nem olcsók, szóval beletelhet egy kis időbe, mire ez a technológia lesz a gamerek első választása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.