Hirdetés

Kontrollert és billentyűzetet is építettek egy olyan PC-be, amely elfér a kezedben



|

800 dollárért Windows 10-et és egész komoly hardvert ad a mobilgamerek kezébe a GPD Win 3, UMPC-s emlékeket idézve.

Hirdetés

Egy közösségi finanszírozási kampány formájában újabb, kifejezetten játékosoknak szánt PC közelít. Ez a GPD Win 3, ami 800 dollárért Windows 10-et és integrált kontrollert, billentyűzetet ad a gamerek kezébe. Szó szerint, ugyanis egy 5,5 hüvelykes, 720p-s kijelzővel van dolgunk, aminek felcsúsztatásával előtűnik a billentyűzet. Hátul a levegőt szívja be a gép, felül pedig kifelé távozik a légáram, hogy fel ne robbanjon használat közben a kis masina.

Akad itt a kis géptesten USB port, jackcsatlakozó, mikrofon, hangszórók, USB-C és Thunderbolt 4.0 port is, valamint két testre szabható gomb. A dizájn alapvetően egy UMPC-re emlékeztet, amilyen 2006-ban például a Sony Vaio VGN-UX széria is volt. Az sajnos nem talált be, mert 2000 dollárba került, Windows XP-t futtatott és nagyon lassú volt. 

Hirdetés

Itt a teljesítményre nem lesz panasz, tizenegyedik-generációs Core i5 és Core i7 processzorok választhatóak, 16 GB LPDDR4 RAM-mal és 1 TB-os PCIe 3.0-s SSD-vel. Az Intel Xe GPU mellett Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 és microSD-slot jellemzi a gépet, amihez 65 wattos töltő jár, az üzemidő erőforrás-igényes játékokkal 2-3 óra, közepes használattal 6-8, könnyed használattal 11 óra lehet. 

Így fest az egész a gyakorlatban:

A GPD Win 3 dokkolható is szükség szerint, a legújabb játékok pedig állítólag 60 fps-sel is el tudnak futni rajta (részben a 720p-s kijelzőnek hála). Nektek hogy tetszik?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.