Hirdetés

Korrigálta az RTX 40-es kártyák európai árát az Nvidia



|

A zöldek máris csökkentették a GeForce RTX 4090 és az RTX 4080 európai árát.

Hirdetés

Az Nvidia még szeptemberben leplezte le az új generációs videokártyáit, melyek közül a GeForce RTX 4090-es csúcsmodell már októberben elrajtolt, míg a második legerősebb ajánlatnak számító RTX 4080 csak novemberben jutott el a polcokra.

A friss vasak 1599 dolláros és 1199 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerültek piacra, az erős dollár miatt viszont az európai vásárlóknak ennél jóval magasabb árcédulákkal kellett számolniuk. Most kissé enyhült a helyzet, nemrég ugyanis több régióban is olcsóbbá tették az RTX 4090-et és az RTX 4080-at.

Hirdetés

A német hardwareLUXX beszámolója szerint az eredetileg 1469 euróba kerülő RTX 4080 Founders Editionért már "csak" 1399 eurót, az 1949 eurós áron ringbe küldött RTX 4090 Founders Editionért pedig 1849 eurót kér a gyártó, vagy legalábbis kérne, ha lehetne őket rendelni. A csökkenés tehát 5% körüli, a Kitguru cikke alapján pedig a fonttal fizető Egyesült Királyságban is hasonlóan alakult a helyzet.

Forrás: hardwareLUXX
Forrás: hardwareLUXX

A hardwareLUXX szerint az árcsökkentés már a viszonteladóknál is tükröződik, ahol jelenleg 1410 és 2100 euró környékétől indulnak az RTX 4080/4090-es variánsok. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy az Nvidia nem jelentette be a leárazást, vagyis jó eséllyel csak az euró/dollár árfolyam változásából eredő árkorrekcióról van szó, így nem zárható ki egy későbbi drágulás sem.

Az RTX 4090-es esetében nem is lenne oka az akciózásra a gyártónak, a méregdrága zászlóshajót ugyanis két hét alatt elkapkodták. Az RTX 4080-nál már összetettebb a helyzet. Ez a kártya ugyan még csak pár hete van a piacon, tehát nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a sikeréről, de a rajt idején feltűnően sok maradt belőle készleten a viszonteladóknál, a folytatást pedig megnehezíti, hogy az AMD kifejezetten az ezüstérmes modellt vette célba az új zászlóshajóival.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.