Hirdetés

Közvetlenül a keresésből indítható felhős játékokat tesztel a Google



|

Az új megoldás ráadásul nem csak a Google Stadiát támogatja.

Hirdetés

A Google már jó pár éve bevezette, hogy egy film vagy sorozat címére keresve azok a streaming platformok is felbukkannak az eredmények között, amelyeken egyetlen kattintással megnézhetjük az adott tételeket. A jelek szerint hamarosan a felhős játékokkal is működhet ez a praktikus megoldás.

Elsőként a The Nerf Report nevű YouTube-csatorna üzemeltetője, Bryant Chapel szúrta ki a dolgot, aki Twitter-posztok sorát szentelte az új funkciónak, felhívása nyomán pedig több nagy tech híroldal is visszaigazolta, hogy náluk is felbukkant a lehetőség.

Hirdetés

Ahogy az alábbi bejegyzésben is látható, a streamelt játékok elkezdéséhez csak be kell írni az adott címet, és az elsők között bukkannak fel a felhős indítási lehetőségek. A beszámolók alapján a funkció ugyan nem működik minden streamelhető játékkal, cserébe viszont nemcsak a Google Stadiát, hanem a rivális Xbox Cloud Gaminget, a GeForce Now-t és az Amazon Lunát is támogatja.


A kényelembe legfeljebb az zavar be, hogy a közvetlen indítás csak akkor működik, ha be is vagyunk jelentkezve az említett szolgáltatások valamelyikébe. A Google egyelőre nem kommentálta az új funkció felfedezését, ám úgy tűnik, hogy a korai szakaszban járhat a tesztelés, a The Verge és a 9to5Google szerkesztősége ugyanis arról számolt be, hogy egy idő után eltűnt náluk a lehetőség.

Mindenesetre ha a keresőóriás végül tényleg bevezeti, az instant indítás által jobban szem elé kerülhetnek a játékstreaming-szolgáltatások, ami akár pozitívan is befolyásolhatja a még mindig gyerekcipőben járó műfaj népszerűségét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.