Hirdetés

Kukából túrt alkatrészekből épített PC-t egy játékos



|

Két komponens kivételével mindent a szemétből szedett össze.

Hirdetés

Vannak országok, ahol ha elromlik valami, az emberek inkább vesznek egy újat és egyszerűen kidobják a régit - akár akkor is, ha pusztán az alaplapi CMOS elem merül le egy laptopban, aminek kicserélése sem különösebb szakértelmet, sem nagy anyagi ráfordítást nem igényel.

Aki hajlandó időt és energiát fordítani rá, a szemét áttúrásával igazi kincsekre bukkanhat - és mint Rydirp7 példája is mutatja, összerakhat egy tökéletesen működő PC-t is.

A felhasználó stílusosan a kukatúrók közösségének számító r/DumpsterDiving subredditen osztotta meg történetét. Elmondta, mindössze két dolgot kellett vennie: egy 750W-os tápot és 16 GB-nyi RAM-ot.

Hirdetés

Minden mást, tehát a Dell Optiplex 9010-ből kiszerelt alaplapot, a HP Omen 25L házat, az i7-3770 processzort, a 256 GB-os SSD-t, valamint az Nvidia GTX 570-es videokártyát ugyanabban az egy számítógépes bolthoz közel lévő kukában találta, de hat-hét hónapon át kellett búvárkodnia, mire minden összegyűlt. Mint látható, ezek nem kimondottan modern alkatrészek (a processzor 2012-es, a videokártya 2010-es), de egyébként is csak Minecraftozni, Scrap Mechanicozni és Robloxozni akar rajta.

My pc built from mostly dumpster found parts. Only 2 things were bought on this machine.
by u/Rydirp7 in DumpsterDiving

Kotakuval azt is megosztotta, hogy a videokártyával voltak gondok, de miután betette a sütőbe, ezek megoldódtak. Mármint tényleg megsütötte: lecsupaszította, hogy csak a PCB maradjon, betekerte alufóliába, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe tette 8-12 percre, és utána minden rendben működött. Ezzel egyébként a meggyengült forrasztásokat lehet javítani, de nem ajánljuk senkinek, hogy otthon megpróbálja.

Korábban épített már egy másik kuka-PC-t is, abban egy AMD FX 6300 processzor, 8 GB RAM, illetve egy NVIDIA GTX 240-es volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.