Hirdetés

Laptopok, kézikonzol, MI-soundbar és gamer fejpárna: ezeket az eszközöket vitte a CES-re a Razer



|

A gaming márka egy egész sor termékkel képviselteti magát Las Vegasban.

Hirdetés

Az év legnagyobb technológiai fiesztája, a napokban zajló Las Vegas-i CES 2023 a játékosok számára is jócskán tartogat izgalmakat, hiszen az eddigiek során már láthattuk az Alienware legújabb laptopjait és 500 Hz-es monitorját, a Lenovo MI-vel turbózott gamer notebookját, valamint az Nvidia GPU-újdonságait.

A magát piacvezető gaming márkaként definiáló Razer természetesen szintén nem maradt távol a rendezvénytől, és egy egész seregnyi termékkel demonstrálta, hogy egyetlen játékosnak sem lehetnek olyan igényei, amit ne akarna kiszolgálni.

Razer Edge és Razer Edge 5G: játék bárhol, bármikor

A Razer még az ősz során leplezte le az Android-alapú Razer Edge kézikonzolt, amely a Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1 processzor köré épülve elsősorban a streamelt játékokra fókuszál, az olyan szolgáltatások szerves támogatásával, mint az Xbox Cloud Gaming, a GeForce Now és a Steam Link.

A 6,8 hüvelykes, FHD felbontású AMOLED kijelzővel szerelt kütyüről itt írtunk bővebben, a CES 2023-ra pedig a megjelenési dátum bejelentésének apropóján látogatott el az eszköz. A Razer Edge január 26-án érkezik meg az Egyesült Államokba, ahol a Wi-Fi modellért 399 dollárt (adók nélkül 150 ezer forintot), az 5G-s változatért pedig 600 dollárt (adók nélkül 226 ezer forint) kérnek majd. Az európai árak és megjelenési dátum továbbra is titok, de a 400 dollárról induló Steam Deck és a 200 dolláros Nintendo Switch Lite mellett megérzésünk szerint ennél versenyképesebb számokkal kellene ringbe szállni a sikerhez.

Hirdetés

Project Carol - fejpárna gamer módra

A Razer a 2021-es CES-en bemutatott RGB-s maszk piacra dobásával már bizonyította, hogy akár kész termékként is visszaköszönhetnek a rendezvényen bemutatott koncepciói, így az idei műsorra elhozott Project Carolt is érdemes lehet komolyan vennünk. Ebben egy játékosoknak szánt fejpárnát tisztelhetünk, amely fizikai visszajelzéseken alapuló hanghatásokkal segíti az immerziót.

A párnába 7.1-es hangrendszer került és "valós idejű haptikus visszajelzésekké alakítja" a játékok hangjait, lehetővé téve, hogy a felhasználók a saját bőrükön érezzék a környezetükben zajló összes eseményt. A natív PC-s támogatásra kihegyezett párna 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolattal csatlakozik  a PC-nkhez, és egyetlen töltéssel 8 órán át turbózza a játékélményt. A megjelenés esélyeiről nem nyilatkozott a Razer.

Razer Blade 16 és 18: friss, ropogós gamer laptopok

Meg lettünk volna lepve, ha a Razer nem visz friss gamer laptopokat a CES-re, és hát nem is kellett csalódnunk. A gyártó most az új Razer Blade 16-ról és a Razer Blade 18-ról rántotta le a leplet, amelyek az Intel legújabb, 13. generációs i9 HX processzoraival, GeForce RTX 40-es GPU-kkal és DDR5 5600 MHz-es memóriával rúgják ki a ház oldalát.

A 16 hüvelykes modellben egy QHD/120 Hz-es, vagy FHD+/240 Hz-es mini-LED panel, a 18 hüvelykes fivérében pedig egy 240 Hz-es QHD+ megjelenítő teljesít szolgálatot. Ami az árakat illeti, a Blade 16 2700, a Blade 18 pedig 2900 dollárról indul, a legizmosabb konfigurációkat kérve viszont 3500 dollár fölé is beköszönnek az árcédulák. Az új laptopok 2023 első negyedévében futnak be a gyártó webshopjára és a viszonteladókhoz.

Razer Leviathan V2 Pro - ragaszkodó térhatás

Az utóbbi években eluralkodott soundbar-őrület természetesen a Razert sem hagyta hidegen, a Leviathan V2 és a V2X után pedig most megkaptuk a Leviathan V2 Prót is, amely a mesterséges intelligenciára támaszkodva fokozza az audio-élményeket. A soundbar nagy dobása ugyanis az MI és egy beépített infravörös kamera segítségével megvalósuló helyzetkövetés, melynek hála mindig ránk fókuszál  a THX Spatial Audio térhatású hangzás, bárhol is legyünk a szobában.

Az 5x2"-es full range driverekkel és 5,25"-es mélynyomóval ellátott termékből természetesen a Chroma RGB-világítás sem hiányzik, a csatlakozás Bluetoothon és USB-n keresztül támogatott. A megjelenés februárban esedékes, de jelen állás szerint csak a Razer weboldalán és a RazerStore üzletekben. Akinek ez nem jelent gondot, az 490 eurós (nettó 194 ezer forint) áron csaphat le a Leviathan V2 Próra.

Razer Kiyo Pro Ultra - webkamerát DSLR helyett

Az Elgato Facecam Próhoz hasonlóan a Razer új webkamerája, a Razer Kiyo Pro Ultra is azokra a netes tartalomgyártókra lő, akik magas minőségben szeretnének rögzíteni, de szívesen eltekintenének az ehhez szükséges méregdrága kamerák megvásárlásától. A Razer szerint a tavaly megjelent Kyo Pro utódja "DLSR-minőségű" felvételeket készít, 300 dolláros (nettó 112 ezer forint) áron.

Ezt a 1.7-es f-értékkel bíró Sony Starvis 2 szenzor teszi lehetővé, melynek révén a Pro Ultra az Elgato Facecam Prót és a Logitech Briót is lepipálva akár tömörítetlen 4K-s videókat is képes rögzíteni, 24 fps képkockasebességgel. További extra a beépített többirányú mikrofon, a beállítások személyre szabásáról pedig a Razer Synapse társalkalmazás gondoskodik. 

A VR bűvöletében

A Meta metaverzumának kiépítése egyelőre finoman szólva is döcögősen halad, a szolgáltatás kulcsának számító Meta Quest 2 headsetből viszont az évek során már több mint 10 milliót adtak el, így a Razer részéről teljesen értelemszerű lépés, hogy két új kiegészítővel is jelentkeztek a VR-eszközhöz.

A Razer Adjustable Head Strap System egy "nagy teljesítményű nejlon anyagból" készült állítható fejpántrendszer, amely a gyári megoldásnál jóval nagyobb kényelmet ígér, emellé pedig a Razer Facial Interface is érkezik. Ez a szemüveg és az arcunk érintkezését teszi elviselhetőbbé, orvosi minőségűként jellemzett hipoallergén kialakítással csökkentve a nyomást és a bőrirritációt. A VR-perifériák valamikor 2023 első negyedévében kerülnek forgalomba az Egyesült Államokban, a többi régióba pedig csak valamikor a későbbiek során érkeznek meg.  

Neked melyik új Razer-termék tetszik a legjobban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.