Hirdetés

Látványos videón a PlayStation 5 fejlesztői kiadása



|

Számos érdekességet rejt a robusztus masina, amelyet sosem szabadott volna meglátnunk.

Hirdetés

Az egyes konzolgenerációk fejlesztőknek szánt tesztváltozatai (vagyis dev kitjei) mindig nagy érdeklődésre tarthatnak számot, hiszen ezek a masinák általában merőben eltérnek a végleges kiadástól, és - legalábbis a gyártói szándék szerint - sosem láthatja őket a nagyközönség.

A valóság persze másként szokott alakulni, így az évek során már a megjelenés előtt kiszivárgott az Xbox One X és a PlayStation 5 dev kitje is, az utóbbit pedig tavaly nyáron  még az eBayen is árulta egy bátor kufár.  

A Macho Nacho Productions mögött álló Tito Pereznek köszönhetően most egy közel negyedórás videóban csodálkozhatunk rá a PlayStation 5 fejlesztői kiadására, a legérdekesebb részletet viszont, nevezetesen azt, hogy hogy a viharban jutott hozzá, sajnos nem köti az orrunkra a videós.

Hirdetés

Perez viszont nagyon jól tudja, hogy tilosban jár, ezért máris csinált egy másodlagos csatornát arra az esetre, ha a Sony levetetné az anyagot, s ahová ráadásul további videókat tölt majd fel a konzolról, köztük egy szétszerelős videóval. Emellett Perez honlapjára is érdemes ellátogatni, ahol exkluzív fotókat közölt az eszközről.

Ahogy azt a korábbi szivárgásokon is láthattuk, a PlayStation 5 fejlesztői masinája cseppet sem hasonlít a végleges variánsra, kifejezetten robusztus, indusztriális jellegű kialakítást kapott. A konzol előlapján jól látható "Development Kit for PlayStation 5" felirat díszeleg, egy még nagyobb Sony Interactive Entertainment Inc. jelzés társaságában. A másik feltűnő részlet a jobb oldalon elhelyezett ellenőrző kijelző, amely hasznos adatokkal szolgál a hardver működéséről.

A - youtuber állítása szerint első - bekapcsoláskor a szoftver is felfedi magát, amely jóval egyszerűbb a végleges változatnál, viszont elárulja, hogy a lemezmeghajtó nélküli gép 2,4 TB tárhelyet rejt, aminek bizonyára sokan örülnének a végleges variánsokban is. Játékra sajnos nem kerül sor a videóban, mivel a készülék nincs aktiválva, azaz nem csatlakozhat a Sony szervereihez.

Akit mélyebben is érdekel a dev kitek világa, érdemes felkeresnie Retro Reverse Engeneering online gyűjteményét, ahol szinte az összes konzolgeneráció fejlesztői gépeiről tájékozódhat, az első Xboxé például még így nézett ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.