Hirdetés

Látványosan igyekeznek megszabadulni használt videokártyáiktól a kriptobányászok



|

A vásárlók jóval ár alatt juthatnak hozzá a használt GPU-khoz.

Hirdetés

Nincs túl jó helyzetben a kriptovaluták piaca, mert habár a virtuális fizetőeszközök még mindig sok valódi pénzt érnek, az utóbbi időszakban jól látható módon csökkent az értékük.

Ebből pedig egyenesen következett az, hogy sok bányásznak egész egyszerűen már nem éri meg komoly gépparkokat üzemeltetnie a digitális valuták előállításához, és a károk mérséklése miatt megpróbálhatnak túladni használt hardvereiken.

Hirdetés

Az olcsó áram miatt rengetegen bányásztak Kínában, így nem is meglepő, hogy gyakorlatilag elárasztották a használt RTX 30-as kártyák a Xianyu oldalát - ez nagyjából olyasmi, mint nyugaton az eBay. Egyes beszámolók szerint volt olyan, aki mindössze 3500 jüanért, vagyis átszámítva picit több mint 196 ezer forintért kívánt megszabadulni egy RTX 3080-astól, ami egy kifejezetten baráti ár.

Egy másik eladó pedig élő adásban megrendezett árverést tartott, amely során RTX 3060 Ti-okat lehetett bezsebelni még a fenti árnál is jóval olcsóbban. A világ más pontjain is hasonló jelenségeket lehet tapasztalni, így elképzelhető, hogy a jövőben még több olcsó videokártya árasztja el a használt cuccok piacát, viszont érdemes jól átgondolni a vásárlást, mivel a bányászoktól származó GPU-k közel sem olyan állapotban vannak, mintha egy gamer gépében zötyögtek volna, sokkal inkább leharcoltak, és nem nyújtanak maximális teljesítményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.