Hirdetés

Lecsatolható lemezolvasóval érkezhet a PlayStation 5 új kiadása



|

Egy friss jelentés szerint egyetlen modell válthatja fel a jelenleg lemezolvasós és lemezolvasó nélküli kivitelben is kapható PlayStation 5-öt.

Hirdetés

Novemberben lesz két éve, hogy a Sony piacra dobta a PlayStation 5 konzolt, amelyet beépített lemezolvasóval és anélkül is megvásárolhatunk, már ha képesek vagyunk kivárni a továbbra is hosszú szállítási időt, és nem csípi a szemünket a nemrég végrehajtott áremelés sem. Jövőre azonban változhat a kínálat, a megbízható szivárogtatónak számító Tom Henderson legújabb jelentése ugyanis arról ír, hogy a Sony stratégiát vált a lemezolvasók terén.

Az újságíró anonim belsős forrásoktól úgy értesült, hogy a japánok már dolgoznak a PS5 "D" jelű modellvariánsán, amely egy lecsatolható lemezolvasóval érkezik. A korongokat pörgető egység elvileg egy hátul elhelyezett USB-C porton keresztül csatlakozik a konzolhoz, méghozzá oly módon, hogy esztétikailag sem lóg ki az összképből.

Hirdetés

Ezzel a megoldással a Sony mindenkinek ugyanazt a gépet árulhatná, igénytől függően a dobozba csomagolt lemezolvasóval vagy anélkül. Az elképzelés a 2005-ben megjelent Xbox 360-at idézi, amely a dizájnba szervesen belesimuló, lepattintható HDD-vel érkezett, és egy ideig olcsóbban meg lehetett vásárolni a tároló nélkül is.

Az eltávolítható lemezolvasó előnye, hogy nem kell az egész konzolt szervizbe vinni az egység meghibásodásakor, és akár külön is cserélhető, Henderson szerint legalábbis önállóan is árusítják majd. Érdekesség ugyanakkor, hogy a szivárogtató értesülései alapján a Sony ezzel együtt sem tervezi a PS5 belső hardverének komoly átalakítását, amelyből nemrég rukkolt elő egy könnyebb, hatékonyabb hűtéssel ellátott variánssal.

Ha hihetünk a jelentésnek, a japánok 2023 közepére várják az új PlayStation 5 befejezését, amely így szeptember környékén kerülhet a boltokba. A D variáns elvileg teljesen leváltja majd a mostani modelleket, így a Sony úgy számol, hogy jövőre 18,5 milliót gyárthat ebből, míg a jelenlegi kiadásokból csak 12 milliót. Ebből a termelés felpörgetésére következtethetünk, mivel a hivatalos számok alapján a cég eddig összesen 21,7 millió új generációs konzolt szállított le.

Még Henderson jó szivárogtatói hírneve ellenére sem árt azonban megjegyezni, hogy csak egy korai jelentésről van szó, a gyártási számokkal valószínűleg még a Sony sem tud 100%-os bizonyossággal kalkulálni, hiszen ezernyi tényező befolyásolhatja a termelést. A PlayStationért felelős Sony Interactive Entertainment vezetője, Jim Ryan ugyanakkor tavasszal azt jósolta, hogy leghamarabb 2024-ben érhetik utol a PS5 iránti keresletet a szállításokkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.