Hirdetés

LEGO-ból épített működő Game Boyt egy youtuber



|

A kézikonzol főbb komponensei egy Game Boys Advance SP modellből származnak, de amit csak lehetett, LEGO építőelemekkel helyettesített.

Hirdetés

2003 februárjában dobta piacra a Nintendo a Game Boy Advance továbbfejlesztett változatát, a Game Boy Advance SP-t, amelynek nevében az SP utótag a 'special' szót takarta. Az összecsukható kézikonzolból több mint 43 millió talált gazdára, az egyik példány pedig egy olyan youtubernél kötött ki, aki szétkapta a hordozható eszközt, hogy valami igazán különlegeset készítsen belőle.

A Retro Stash Repairs YouTube-csatornát üzemeltető Miguel az alkatrészeket, valamint nem kevés LEGO építőelemet felhasználva működő Game Boy Advance SP modellt hozott létre, amelyen gond nélkül elindult a legendás Super Mario World: Super Mario Advance 2.

Hirdetés

A retró konzolok és más régi kütyük javítására szakosodott Miguel a múltban már több videót készített arról, hogy miként lehet tamagocsik, Nintendo DS, Game Boy Advance, Game Boy Advance SP és Game Boy Micro marokkonzolokat házilag szervizelni. A legutóbbi videójában azonban azt a folyamatot mutatta meg, hogy pontosan hogyan egy Game Boy Advance SP műanyag borítását LEGO-val helyettesíteni. Ehhez a legvékonyabb építőelemeket használta, megelőzendő, hogy túl vaskos legyen a végeredmény. Mivel megtartotta az eredeti alaplapot, a legósított Game Boy ugyanúgy képes futtatni a játékokat, mint az eredeti konzol.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.