Hirdetés

Legyőzte a GeForce RTX 2080-at egy feltuningolt Radeon RX 5700 XT



|

A Fire Strike Ultrában legalábbis jobbnak bizonyult. Az RDNA remek tuninglehetőségeket ígér.

Hirdetés

Az eddig látottak alapján az AMD Radeon RX 5700 XT leginkább az NVIDIA GeForce RTX 2070-nel és az RTX 2060 Superrel vette fel a harcot. Nemrég azonban egy reddites felhasználó egy túlhajtott Radeon RX 5700 XT-vel legyőzte a GeForce RTX 2080-at a 3DMark Fire Strike Ultrában. 

Hirdetés

Az illetőnek sikerült egészen 2,1 GHz-re húznia a videokártyát, a memóriát pedig 900 MHz-re. A Radeon RX 5700 XT ilyen sebességek mellett 6533 pontot szerzett a mérésen, míg a GeForce RTX 2080 Founders Edition 6505-öt. 

Mindez arra utal, hogy az egyre újabb Navi driverek egyre nagyobb tuninglehetőségeket adnak az RDNA-alapú kártyáknál. 

Az összehasonlítás azért nem áll nagyon stabil lábakon, ezt is érdemes hozzátenni. Játék közben ugyanis egyetlen Radeon RX 5700 XT sem gyűri le a GeForce RTX 2080-at, normál órajeleknél a legtöbb játékban az utóbbi a jobb. OC módban persze a Radeon RX 5700 XT nagyjából behozza a lemaradást. Az sem mellékes persze, hogy a Fire Strike Ultra egy 2013-as teszt, amin a régebbi kártyák is remekül vagy akár jobban szerepelnek.

Ha pedig már állandóan a tuningról volt szó, arra is érdemes kitérni, hogy a blower típusú hűtés nem éppen tuningbarát megoldás. Az egyedi hűtésű Radeon 5700-as szériás kártyák szerencsére már közelednek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.