Hirdetés

Leírni sem merjük, mekkora lesz az RTX 4090 Ti wattigénye



|

Egészen brutális ugrás lesz a kártya még a sima 4090-hez képest is.

Hirdetés

Egyelőre csak pletykálják, hogy érkezik a 4090-nél is erősebb RTX-csúcskártya, amely vagy a Titan-variáns, vagy az "egyszerű" Ti-re végződő modell lesz, esetleg mind a kettő.

Most úgy tűnik, hogy az utóbbiról van szó, egy megbízható szivárogtató, Kopite7kimi ugyanis a Twitteren osztotta meg a 4090 Ti specifikációit azzal, hogy ez RTX-kártya lesz, ez alapján valószínűsíthető, hogy a produkciós célokra szánt, PG137 hardverre épülő Titan külön érkezik majd.

Hirdetés

Akárhogy is, a dolgok jelen állása szerint ezek az RTX 4090 Ti jellemzői:

  • PG136/139-SKU310
  • 18176 mag
  • 96M L2 cache
  • 24Gbps 24G GDDR6X memória
  • Energiaigény: maximum kb. 600 watt

Azaz 11 százalékkal több maggal látják el, mint a 4090-est, cache memóriája is egyharmadával nagyobb, és bár a RAM mérete azonos, a sávszélesség jócskán megnőtt: 1,15 Tb/másodperc, azaz 150 Gb/másodperces növekedés. Ez nagyjából meg is magyarázza a brutális wattigényt, és kijelenthetjük, hogy a maximális teljesítménye 20-30 százalékkal haladhatja meg a mostani csúcskártyáét.

A megjelenés időpontjáról, illetve az árról nincsenek még információink, de a legtöbben 2000 dollár körüli összegre saccolnak. Egy másik szivárogtatónak hála azonban már láttunk képeket a prototípusról, amelyekből kiderül, hogy négy slotos monstrummal lesz dolgunk, amelynek Nvidia-féle változatát egy hagyományos 12 pines csatlakozó látja el árammal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.