Hirdetés

Új CPU+GPU kombót hoznak a Lenovo legújabb Legion gamerlaptopjai



|

A játékosoknak szánt Legion 5i és 7i notebookokat már tizedik-generációs, H szériás Intel Core chipekkel és RTX 2080 Super GPU-kkal is be lehet szerezni.

Hirdetés

A Lenovo megvillantotta a legújabb Legion 5i és 7i gamerlaptopjait, amelyek fő újdonságát a tizedik-generációs, nemrég bejelentett Intel H szériás Core mobilprocesszorok jelentik. Ezzel a gyártó követi a korábban elindított stratégiát, és megváltoztatta a termékneveket, hogy azok egyszerűbben követhetőek legyenek. Az új processzorok értelemszerűen jobb teljesítményt ígérnek: a Red Dead Redemption 2-ben 1080p mellett 54 százalékos fps-javulást hoz a Core i9-1098HK a Core i7-7820HK-hoz mérten, bár ehhez persze a frissített grafikus vezérlők is kellettek.

Hirdetés

A legújabb Intel CPU-k 5,3, 5,1 és 4,5 GHz-ig tudják emelni az órajeleiket a Core i9, Core i7 és Core i5 szériákban, a Turbo Boost Max 3.0 mellett újdonság a WiFi 6 AX201 Gig+ is. A Core i9-es vonal pedig már asztali szintű teljesítményt ad az Intel szerint. 

A Legion 7i-be NVIDIA GeForce RTX 2080 Super Max-Q GPU kerülhet, az 5i-be maximum GeForce RTX 2060. A Lenovo és az NVIDIA által közösen kifejlesztett Advanced Optimus technológiának köszönhetően a rendszer dinamikusan érzékeli a grafikai rendszer terhelését, szükség szerint vált a GeForce és az integrált GPU között - ezáltal játékok esetén értelemszerűen a dedikált vezérlőre bízza a feladatot, míg böngészés vagy filmnézés esetén az energiatakarékosabb integrált chipre kapcsol. A specifikációk teljes listáját valamikor ebben a hónapban teszi közzé a gyártó, árak terén 999 és 1199 dolláros amerikai nyitásra számíthatunk - ezt természetesen Magyarországon vámmal és áfával megspékelve érdemes várni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.