Hirdetés

Új Lenovo Legion laptopok és perifériák játékosoknak



|

A CES-en két új erős laptopot és perifériákat mutattak be, aminek főleg a játékosok és e-sportolók örülhetnek majd.

Hirdetés

Nem csak ThinkPadekből áll a világ a Lenovo évnyitó bejelentései között (bár érkezett azon a vonalon is jó pár figyelemfelkeltő darab). A kínai vállalat egyre jobban bedolgozza magát a gamer eszközök piacára is, a Legion márkanévvel e-sport eseményeken is egyre többször lehet találkozni, és folyamatosan érkeznek a széria új hardverei. A CES-re is jutott belőlük, mutatjuk is őket gyorsan.

Hirdetés

A légi jó dolgokból...

Lenovo Legion laptopokból most egy Y740 és egy Y540 nevű modell érkezett, amelyek természetesen szintén felszálltak az NVIDIA-vonat legújabb kocsijára. Mármint arra, amelyikben a gamer laptopokban már a legújabb RTX grafikus vezérlők dolgoznak. A 15 és 17 hüvelykes kijelzővel szerelt Y740-ben 2060, 2070 Max-Q, vagy 2080 Max-Q opciók érhetők el, míg a 15 hüvelykes Y540-ben alapból RTX 2060 az egyetlen lehetőség. Az Y740 megjelenítője full HD felbontást, 144 Hz képfrissítést és G-Sync támogatást kapott, de opcionálisan rendelhető Dolby Vision HDR 400 szabványú, 500 nites kijelzővel is. Mindkét képernyőmérettel rendelkező modellhez kérhető akár nyolcadik generációs Intel Core i7-es processzor, valamint akár 32 GB-nyi DDR4 2666 MHz memória, valamint az akár 16 millió különböző színű testreszabási lehetőséggel rendelkező, 100 százalékig anti-ghosting CORSAIR iCue RGB billentyűzet. A gép emellett Dolby Atmos hangszórórendszerrel és Dolby Sound Radar technológiával rendelkezik.

A nagytesóhoz képest jóárasított Y540 egy hagyományosabb, 60Hz-es full HD kijelzővel érkezik alapesetben, de opcióként itt is lehet 144 Hz-es, Dolby Vision HDR változatot kérni. Barátibb az összkép azzal is, hogy csak 2,3 kilós a gép, szóval nem szakad le a vállunk LAN-partira menet. A billentyűzet fehér háttérvilágítást kapott és 1 ms válaszidővel rendelkezik. Hangszóróit a Harman Kardon készítette és Dolby Atmos támogatást kaptak.

Minkét laptop belsejébe már a korábbiaknál korszerűbb akkumulátor került, amely a gyártó szerint akár 6 órányi üzemidőt is lehetővé tesz, a túlmelegedés ellen pedig a Lenovo Legion Coldfront duál ventilátor veszi ffel a harcot.

A15 hüvelykes Y740 kezdő ára 1750 dollár, a 17-es változatot 1950 dollártól lehet bezsákolni, mindkettő februárban lesz elérhető. Az Y540 kicsit később érkezik, májustól lehet beszerezni 930 dolláros kezdőáron.

Légiós perifériák

A laptopok mellett kiegészítők is érkeztek, például a Lenovo Legion M500 RGB Gaming egér, melynek Pixart PMW 3389-es szenzora 16 000 dpi-s, reszeltek a nyomkövetési technológiáján és még precízebbek a beépített OMRON mikrokapcsolók. Oldalsó gombjai teljesen személyre szabhatóak.

A Lenovo Legion K500 RGB mechanikus billentyűzet minimalista stílust és RGB világítást kapott, a 104 gombos eszköz anti-ghosting technológiával és ultagyors válaszidővel igyekszik minimalizálni a game over és a you've been fragged feliratokat (a többi persze a játékoson múlik).

Fejhallgatóból kettő is érkezett, a Legion H300 valamint a H500 Pro 7.1 Surround. A kisebbik headset teljesen fémből készült vázzal és 50 mm-es hangszórókkal masszív összeállítás, míg a nagyobb tesó a névből kitalálhatóan 7.1 hangzást ad. Mindkét modell kihúzható mikrofont kapott, tehát nem kell feltétlenül elhajtogatni az orrunk elől, ha épp nem használjuk.

Monitorból is érkezett kettő. Az ultraszéles, 43,4 hüvelykes, 450 nites fényerővel és 3840 x 1200 pixel felbontással rendelkező Lenovo Legion Y44w hajlított dizájnt kapott, 144 Hz-es képfrissítés, VESA Certified DisplayHDR 400 és az AMD Radeon FreeSync mellett.

A 27 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel felbontású Lenovo Legion Y27gq pedig akár 240 Hz-es képfrissítésre is képes, valamint G-Sync kompatibilis.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.