Hirdetés

Lesifotón egy ASUS GeForce RTX 3080 Ti



|

Lencsevégre kapták a következő-generációs GeForce RTX 3080 Ti Strix változatát, amely ROG márkanév alatt jelenhet meg.

Hirdetés

Bár az NVIDIA hivatalosan még nem mutogatja a következő generációs, konzumer piacra szánt grafikus vezérlőit, a partnerek már gőzerővel dolgoznak saját verzióikon. Minden jel arra utal például, hogy az ASUS ROG divíziója lassan elkészül a következő-generációs GeForce RTX 3080 Ti videokártyával. A Videocardz ugyanis már közzé is tette az első képet a ROG GeForce RTX 3080 Ti Strix változatáról. 

Hirdetés

Amennyiben ez teljesen hiteles, akkor azt mutatja, hogy az ASUS alaposan átszabja a felsőkategóriás ROG Strix kártyák kinézetét. Az új dizájn az RGB-s fényeket is érinti, több fém elemet jelent, de a ventilátor is más lesz egy kicsit. 

A találgatások szerint egyébként az NVIDIA tartja a szokásos névadási stratégiáját a GeForce grafikus vezérlőknél, így a z RTX 3080 Ti lesz a csúcsmodell, az RTX 3090-es pletykák pedig alaptalanok. 

Az új NVIDIA kártyák az Ampere architektúrára építenek majd, elvileg 7 nm-es gyártástechnológiával, ami önmagában nagy előrelépést hozhat a 12 nm-es Turinghoz képest, teljesítmény és fogyasztás szempontjából egyaránt. Így pedig az új GeForce videokártyák is ígéretesek - bár persze jó kérdés, hogy az árazással és a korábbi generációkhoz képest számszerűsíthető teljesítmény-adatokkal mennyire győzik meg a nagyközönséget arról, hogy ideje grafikus vezérlőt cserélni a gépben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.