Hirdetés

Újabb platformon érhető el az Intel screen tearing-gyilkos megoldása



|

Már a Linuxon is bevethető a screen tearinget megzabolázó technológia.

Hirdetés

Az Intel teljes gőzzel nyomul a videokártyás piacon, hiszen nemrég nyugaton is megjelent a gyártó belépő szintű dedikált GPU-ja, a GeForce RTX 1630-cal és a Radeon RX 6400-zal rivalizáló Arc A380, a legfrissebb pletykák szerint pedig akár már októberben befuthatnak az Arc-família izmosabb tagjai, az A700-as vasak.

Eközben pedig a driverek frontján is szorgoskodnak a kékek, az előzetes tapasztalatok alapján ugyanis itt van a legtöbb teendőjük a mérnököknek. A jelek szerint azonban jut idő a kisebb közönséget érintő kérdések megoldására is, nemrég ugyanis Linux-támogatást kapott a képtöréseket (screen tearing) kisimító Smooth Snyc technológia - számolt be róla a Wccftech.

Hirdetés

A Smooth Sync a V-Sync kikapcsolása esetén, vagy az adaptív szinkronizálást nélkülöző monitoroknál növeli a játékok reszponzivitását azzal, hogy egy zajmodulációs (dithering) szűrő segítségével csökkenti a képtörések mennyiségét. Az Intel már hónapok óta népszerűsítette a technológiát a windowsos közönségnek, most pedig a Linux kernelre is leszállították egy 97 soros kódkiegészítést hozó előzetes patch formájában.

Ha jól halad a teszt, a Smooth Sync-támogatása a 6.1-es kernelcikluisban válhat hivatalossá. A magát csak GPU-megszállotként definiáló Löschzwerg szerint az Intel technológiája az Nvidia Fast Synchez áll a legközelebb, és korábban egy videót is megosztott róla, amelyen akcióban láthatjuk a megoldást:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.