Hirdetés

Linuxon is elérhető lett az Nvidia DLSS technológiája



|

Frissült a Proton, ami most már hivatalosan is támogatja a funkciót.

Hirdetés

Ha valaki PC-n szeretné élvezni a videojátékokat, akkor úgy jár a legjobban, ha Windows valamelyik verziója mellett teszi le a voksát, ám megvannak a Linux és a macOS előnyei is, és érthető, ha valaki ezek egyikén játszana.

A Steamet üzemeltető Valve már régóta támogatja a linuxos közösséget, és a Proton nevű kompatibilitási réteggel új kapukat nyitott meg sok játékos számára.

Hirdetés

Nemrég új mérfölkődhöz érkezett a Valve szoftvere, ugyanis a 6.3-8 az első olyan stabil verzió, ami hivatalosan is támogatja az Nvidia teljesítménynövelő megoldását, a DLSS-t. Emellett pedig elvileg még több alkotás lett játszható Linuxon, köztük olyan újdonságok is, mint az Age of Empires IV, vagy a Deathloop.

Habár a jövőben érkező Steam Deck operációs rendszere is Linuxon alapul, sajnos a hordozható gépen nem lesz elérhető a DLSS, helyette viszont élvezhetjük az AMD hasonló megoldását, az FSR-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.