Hirdetés

Fotózd le a füled, hogy jobban szóljon a fülesed!



|

Nem, a címben semmi túlzás és elírás nincs, a Logitech G headsetekhez érkező új szolgáltatás tényleg így működik.

Hirdetés

Az emberi hallás nem olyan szinten egzakt dolog, mint mondjuk egy bárhol ugyanúgy kalibrálható mikrofontípus. Mindenkinek kicsit más alakú a füle és a külső hallójárata, ezáltal a környezetből érkező hangok sem pontosan ugyanúgy "csapódnak le" mindenkinél. A Logitech G egy ilyen területre specializálódott új appot mutatott be, amely abban segít, hogy teljesen testre, pontosabban fülre szabjuk az általuk készített headseteket.

Hirdetés

Az Immerse nevű appot nem a Logitech készíti, hanem az Embody nevű, térhangzással foglalkozó cég, amely most a neves kiegészítő-gyártóval összefogva alkotta meg ezt a speciális szoftvert. A szlogenjük szerint "halld úgy a játékokat, ahogy a való világ hangjait is hallod" - ezt úgy kell elképzelni, hogy a személyre szabott profilok segítségével sokkal valószerűbbnek ígérik azt az élményt, ahogy a fülesek használatakor a teret és a benne elhelyezett hangokat észleljük.

Az Immerse mesterséges intelligenciát használ arra, hogy felhasználónként pontosan kalibrálja a térhangzást. Amikor bejelentkezel az appba, először egy QR kódot kell beszkennelned, majd készíteni egy fotót a jobb füledről a telefonoddal. Ezután az AI megvizsgálja, "mi merre áll" a füleden és a látható, külső hallójárataidban, és ezáltal meghatározza, hogyan módosítják ezek a tulajdonságok a környezeti hangok észlelését. Ezen adatok alapján pedig játék közben úgy módosítja az audió-környezetet, hogy ezt szimulálja.

Sajnos az app nem ingyenes, hanem havi előfizetéshez kötött, bár a 3 dolláros havidíj egyáltalán nem horrorisztikus, és regisztráció után két hétig ingyenesen is kipróbálhatjuk. A szolgáltatás jelenleg a G és PRO szériás Logitech fülesekkel kompatibilis, egész pontosan ezeket a modelleket említik: G231 Prodigy, G233 Prodigy, G331, G332, G431, G432, G433, G533, G633, G933, G635, G633s, G935, G933s, PRO és PRO X. Ugyan értelemszerűen a Logitech külön nem jelzi, de az Embody több más audióeszköz-gyártóval is kapcsolatban van, tehát lehet, hogy nemsokára hasonló app elérhető lesz más headsetekre is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.