Hirdetés

Ma 18 órakor mutatkoznak be az AMD Ryzen 5000 processzorok, nézd élőben itt!



|

Végre hivatalosan is bemutatkoznak az AMD Zen 3-as asztali processzorai, amelyek a Ryzen 5000 széria formájában kerülnek majd a boltokba.

Hirdetés

Az AMD október 8-án, vagyis ma mutatja be a Zen 3-as Vermeer processzorait, magyarországi idő szerint 18 órakor. Az eseményt élőben streamelik, és mivel beágyaztuk lentebb, ezért akit érdekel, az ezen keresztül követheti a nagy bemutatót.

A livestream főoldalának leírása szerint az AMD az új Zen 3-as asztali processzorait, vagyis a Ryzen 5000 szériát mutatja be (vagyis a Ryzen 5000-es név immáron hivatalos). Hol maradnak az asztali Ryzen 4000-es CPU-k? A névváltás okáról egy korábbi írásunkban értekeztünk. 

Hirdetés

Az AMD Zen architektúrája nagy fordulatot jelentett az asztali PC-s piacon, hiszen komoly veszélyt jelent az Intelnek árazás, több-szálas tartalomgyártás, fogyasztás és ár-érték arány terén is. 

Nézzétek itt élőben a leleplezést (este 6 órától élőben, de a videó természetesen később is bármikor visszanézhető):

Amennyiben az AMD ebben az ütemben folytatja, akkor a gamerpiacon is megszorongathatja az Intelt, és gyakorlatilag átveheti az uralmat a PC-s szektor fölött. Nem titkoltan ez a célja a vállalatnak, ugyanis az egész marketinget és a mostani bemutatót is a játékosok és a tartalomgyártás köré építi. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.