Hirdetés

Magas ár ide vagy oda, pillanatok alatt elkapkodták a GeForce RTX 4080-asokat



|

Ahogy azt sejteni lehetett, nem volt túl izmos az új videokártya kezdő készlete.

Hirdetés

November 16-án boltokba került az Nvidia második RTX 40-es videokártyája, a 16 GB-memóriával szerelt GeForce RTX 4080, amelyet még szeptemberben mutattak be az RTX 4090-es csúcsvas és az azóta elkaszált 12 GB-os variáns társaságában.

Már előre sejteni lehetett, hogy a hardver méregdrága, 1299 dolláros árcédulája ellenére is nagy roham lesz az újdonságért, az online eladók készletei pedig szépen be is igazolták a borúlátó várakozásokat.

Hirdetés

Ahogy arra Tom's Hardware felhívta a figyelmet, a GeForce RTX 4080 rendelhető variánsai órákon belül eltűntek a virtuális polcokról: a Newegg például 19, a Best Buy 11, a B&H Photo Video pedig egyenesen 24 ilyet listázott, de a portál cikkének megszületése idejére már egyikből sem szállítottak. A helyzet pedig később sem lett jobb, e sorok írásakor legalábbis már 21 különböző RTX 4080 van a Neweggen, ám ebből csak 6 rendelhető ténylegesen, a többinél pedig az "Out of stock" felirat parancsol megálljt a vásárlói lendületnek.

Forrás: Newegg
Forrás: Newegg

Mindebből arra következtethetünk, hogy nemcsak a kereslet lehet magas az újdonság iránt, de a kezdő készletek sem voltak túl izmosak, ami megszokottnak mondható a diszkrét GPU-k piacán, pláne, hogy az Nvidia feltűnően igyekszik a kriptobányászat összeomlása miatt készleten maradt régi modellek felé terelni az érdeklődőket.

A helyzetből természetesen ezúttal is a nyerészkedők jönnek ki jól, az Ebayen már akadnak is, akik pusztán visszaigazolt hirdetéseket kínálnak vaskos felárral.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.