Hirdetés

Magyarországon is kapható lesz az Asus Ally, ráadásul hamarabb, mint gondolnád



|

Az Asus megerősítette, hogy minden piacon elérhető lesz a kézikonzol.

Hirdetés

Április elsején nagy meglepetésként ért minket a hardveres poénok közepette az Asus bejelentése, miszerint a tajvani cég is piacra szándékozik dobni egy kézikonzolt, méghozzá az AMD-vel együttműködésben, hogy a jelenleg elérhető technológiák legjobbja hajtsa az apró gép képkockáit.

Az időzítés miatt először voltak kétségeink, az Asus azonban hamar világossá tette, hogy abszolút létezik az Ally, most pedig egy újabb pozitív hír érkezett a Steam Deck leendő riválisával kapcsolatban.

Hirdetés

Az Asus Ally körül egy pillanatra sem csillapodik a felhajtás, amiért a gyártó is alaposan megdolgozik. Most például elárulta, hogy a handheld masina világszerte elérhető lesz, méghozzá előbb, mint azt sokan gondolnák. Észak-Amerikában például már elő is jegyezhetik rá az igényüket az érdeklődő játékosok.

A kézikonzol pontos specifikációról azonban továbbra sem kaptunk minden részletre kiterjedő tájékoztatást, de azért már tudni lehet ezt-azt az Asus Ally-ról. A korai beszámolók szerint a 7 hüvelykes kijelző 1080p felbontású és 120 Hz-en frissít, a gép lelke pedig valamilyen AMD Zen4-es RDNA3-as megoldás. A LinusTechTips csatornán is foglalkoztak a kézikonzollal, abban a videóban azt állították, hogy 35 W-os üzemmódban az Ally duplázni tudja a Steam Deck teljesítményét, de a takarékos, 15 W-os mód is 50%-kal hatékonyabb az Asus hordozható játékgépén.

Most, hogy megerősítették a nemzetközi árusítást, már csak azt kellene tudnunk, hogy mennyiért küldik majd a piacra. Az Asus nagyon kedvező árral kell, hogy előálljon, hiszen a Valve már stabilan szállítja a Steam Deck rendeléseket, és a belépő modell már 419 euróért, tehát körülbelül 156 ezer forintért rendelhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.