Hirdetés

Magyarországon is PC-re hozta az androidos játékokat a Google



|

Idehaza is elrajtolt a Google Play Games for PC program.

Hirdetés

A Google még 2021 decemberében harangozta be, hogy lehetővé fogja tenni az androidos Play Áruház játékainak számítógépeken való futtatását, amely a Google Play Games for PC program keretében öltött testet.

Az erre szolgáló PC-s alkalmazáshoz eleinte csak Ázsiában és Észak-Amerikában férhetett hozzá a közönség, március óta viszont tudni lehetett, hogy hamarosan az európai rajt is esedékessé válik. A keresőóriás akkor még nem közölte a dátumot, nemrég azonban eldörrent a startpisztoly, így már Magyarországon is belecsaphatunk a mókába.

Hirdetés

A Google egyebek mellett a Twitteren hozta a nagyvilág tudtára, hogy több mint 40 európai ország mellett immáron Új-Zélandon is elérhető az ingyenes Google Play Games for PC app, amelynek futtatásához egy legalább Windows 10-es, Intel UHD 630-as GPU-val, 4 magos processzorral és 8 GB memóriával bíró PC-re van szükségünk, 10 GB szabad SSD tárhellyel.

A hardveres követelmények tehát közel sem teljesíthetetlenek, a Google ugyanakkor figyelmeztet, hogy bizonyos játékok futtatásához kimondottan Intel-processzorra lehet szükség. A Google Play Games for PC-t a szolgáltatás hivatalos weboldaláról lehet letölteni, a beüzemelés után pedig nagy képernyőn, a mentett állások felhős szinkronizálásával és a számítógépes irányítás teljes kényelmében élvezhetünk több mint 100 optimalizált játékot.

Nem árt azonban leszögezni, hogy az alkalmazás továbbra is béta verzió, egyelőre pedig nincs is hír arról, hogy mikor kerülhet sor a hivatalos rajtra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.