Hirdetés

Már azért is pénzt kér az egyik legnagyobb kereskedő, hogy videokártyát vehess



|

Az egyik legnagyobb kereskedőnél vaskos sarcot kell fizetnie annak, aki legalább elméletben hozzá szeretne jutni egy új GPU-hoz.

Hirdetés

Amikor videokártyahiányról beszélünk, sokan megjegyzik, hogy valójában nincs hiány: minden modell kapható valahol, csak éppen többszörös áron. Az óriási keresletre való tekintettel sok boltban már eleve nagy szorzókkal teszik ki a polcra a GPU-kat, a listaáron eladott példányokra pedig botokkal vadászó nyerészkedők csapnak le, akik az apróhirdetési oldalakon söprik be a nyereséget.

Vannak azonban áruházak, amelyek a szerződésük miatt nem térhetnek el az ajánlott fogyasztói ártól. Ilyen az Egyesült Államok legnagyobb elektronikai kiskereskedelmi lánca, a Best Buy is, amely most egy nem túl elegáns húzással igyekszik megszerezni a vágyott extraprofitot.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint az évi 199 dollárba kerülő "Totaltech Perks" tagsági program, amire a továbbiakban kötelező előfizetni, ha valaki videokártyát szeretne vásárolni. A körülbelül 62 ezer forintos előfizetés azonban nem garantálja, hogy jut is a GPU-kból, pusztán egy elméleti lehetőséget ad a rendelésre. Az alábbi képernyőfotón látható a 8 GB-os RTX 3060 Ti vásárlásakor felbukkanó üzenet, hogy a hozzáféréshez Totaltech-tagság szükséges.

Forrás: Reddit

A korlátozás csak bizonyos kártyákra vonatkozik, köztük az Nvidia GeForce-széria Founder's Edition kiadásaira, melyekre a láncnak exkluzív terjesztési joga van. A Best Buy azzal igyekszik szépíteni a dolgot, hogy a fizetős fal mögé rejtett vásárlás visszaszorítja a botokkal kaszáló nyerészkedőket, és olyan bónuszokkal jár, mint a napi 24 órás technikai támogatás, a +2 év garancia és a meghosszabbított visszaküldési idő.

Akármilyen masnit is kötnek rá azonban, valójában arról van szó, hogy már a kártyához jutás halovány reményéért is ki kell csengetni egy olyan összeget, amiért néhány éve még egész jó GPU-kat lehetett kapni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.